Situacija Tešin: Ko je Danijela Mandić?

Filed under: 2014,afirmator,broj-22-januar-2014,društvo,zabrane,zabranjeni |

kc_11_logo_350Vesti: (27. 10. 2013.)

Novi direktori većinom iz SNS

Na sledećoj sednici SO biće smenjeni svi direktori javnih preduzeća iz DS i postavljeni novi. Za v.d. direktora JP “Autoprevoz” biće imenovan Miroslav Kresoja (SPS), “Toplane” Mirosav Čičulić (SNS), “Gradskog zelenina i pijace” Jovan Galić (DSS), Javne agencije za ekonomski razvoj Dušan Adamov (SNS), Sportskog centra “Jezero” Branislav Šorak (JS ), Doma zdravlja Biljana Marković (SNS), Kulturnog centra Danijela Mandić (SNS), Informativnog centra ( Radio Kikinda) Siniša Boškov ( SNS), Regionalnog centra za stručno usavršavanje Dejan Karanović (SNS), Apoteke Kikinda Branka Kovačević, Turističke organizacije Marijana Mirkov. Dosadašnji direktor Agencije za poljoprivredu Nebojša Laketa iz DS prešao je u “Matijević agrar”, a još nije poznato ko će ga zameniti.

 

Na zvaničnom sajtu KikindaOnline:

Kulturni centar Kikinda

(Adresa: Trg srpskih dobrovoljaca 23, telefon/fax: 22-544; 26-240, e-mail: kulturni.centar@kikinda.org.rs)

Osnovan kao Dom omladine i pionira „Mladost“ 1985. godine. Transformisan u Kulturni centar Kikinda 2009. godine. Kulturni centar Kikinda, kao ustanova od posebnog interesa za grad u kreiranju njegove kulturne scene, osnovan je radi:

– pripreme i realizacije kulturnih, obrazovnih, edukativnih i zabavnih programa,
– aktivnosti koje nisu sadržane u delatnostima, programima i aktivnostima ustanova posebno za to osnovanih na teritoriji opštine Kikinda,
– podsticanja i promocije stvaralaštva,
– podrške u pripremi i realizaciji projekata i aktivnosti iz oblasti delovanja,
– organizacije manifestacija, koncerata, izložbi, tribina, seminara i slično, kao i
– usaglašavanja i koordiniranja aktivnosti i kulturnih događaja sa ostalim ustanovama.

Delatnosti Kulturnog centra Kikinda su:

– umetničko i književno stvaralaštvo,
– izdavanje knjiga, brošura, časopisa, muzičkih izdanja i drugih publikacija,
– scenska umetnost,
– delatnost galerija,
– alternativno obrazovanje, kao i
– usluge reklame i propagande.

Među najvažnije programe koje realizuje Kulturni centar Kikinda spadaju izdavanje književnog časopisa „Severni bunker“, časopisa za decu „Kikindijanci“ i mesečnog informatora za kulturu „Kikindski kulturni vodič“, organizacija internacionalnog muzičkog festivala „Refuse/Resist“ i godišnje gitarijade „Ki-Rock“, organizacija dečijih manifestacija „Zmajeve dečje igre“ i „Pozdrav proleću“, organizacija niskobudžetnog filmskog festivala „Low Budget“ i dr.

U prostoru Kulturnog centra Kikinda rade i Kancelarija za mlade i Izdvojeno odeljnje Niže baletske škole iz Novog Sada.

 

KO JE DANIJELA MANDIĆ? 

U dnevnim novinama je bilo moguće pročitati, negde, tek uzgred, kako radi kao profesor srpskog jezika i književnosti u O. Š. Sveti Sava. Međutim, na zvaničnom sajtu škole nismo pronašli njenu biografiju. Kada se poslužimo Google pretragom dobijemo, između ostalih i ne toliko korisnih informacija, osnovne podatake na sajtu LinkedIn gde se navodi kako je dotična završila Filozofski fakultet u N. sadu. I to je sve.

Apelujemo na neophodnost javnog dostavljanja radne biografije v. d. direktorke Kulturnog centra u Kikindi Danijele Mandić zbog prava građana, elementarne kulture predstavljanja, transparentnosti i uvida u njen dosadašnji rad. 

 

Drugi važni i važniji učesnici u trenutnoj vlasti u Kikindi su: Pavle Markov, Svetislav Vukmirica, Stanislava Hrnjak.

Predsednik opštine Kikinde Pavle Markov je rođen u Novom Sadu 25. matra 1973. godine. Osnovno i srednje obrazovanje završio je u Kikindi. Dipolomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu i ujedno završio Beogradsku otvorenu školu. Od 2000. godine se bavi advokaturom. Od 2004. godine do 2008. godine obavlјao funkciju načelnika Opštinske uprave opštine Kikinda, a od 2012. godine je na funkciji narodnog poslanika Narodne Skupštine Republike Srbije. Kao član Sportskog društva Crvena Zvezda iz Beograda nastupao u reprezentativnom dresu Savezne Republike Jugoslavije u atletici i bobu dvosedu. Govori engleski jezik. Oženjen, otac sina Nikole.

 

Zamenik predsednika opštine Kikinde Svetislav Vukmirica je rođen 24.12.1972. godine u Kikindi, gde je završio osnovnu i srednju školu, dok je Pravni fakultet završio u Novom Sadu. Oženjen je sa suprugom Draganom i otac dva sina, Mateje i Srđana. U vremenskom periodu od avgusta meseca 2001. godine do avgusta meseca 2004. godine je radio u Opštinskom Javnom Tužilaštvu u Kikindi na poslovima tužilačkog pripravnika. Zatim, od 2006 godine radi u Srednjoj ekonomsko-trgovinskoj školi u Kikindi na poslovima profesora Pravne grupe predmeta, dok je od maja do oktobra meseca 2008. godine vršio funkciju Predsednika Skupštine opštine Kikinda. Sportom, odnosno džudoom se bavi od svoje 7 godine. Naime, bio je uspešni takmičar, a od 1998. godine do 2010. godine se bavio trenerskim pozivom, što u matičnom klubu, što kao trener juniorske reprezentacije Srbije. Kao trener je uspeo da sa svojim klubom osvoji titulu šampiona Super Džudo lige Srbije, a sa svojim takmičarima dostigne sam evropski i svetski vrh u konkurenciji juniora. Zatim je avgusta meseca, 2010. godine u Kikindi, kao predsednik Organizacionog odbora, uspešno organizovao Prvenstvo Balkana u džudou za kadete i juniore. Od marta 2009. godine obavlјa funkciju predsednika Džudo saveza Vojvodine, kao i funkciju predsednika Džudo kluba Partizan Kikinda, a od 2012. godine se nalazi na čelu Upravnog odbora Džudo saveza Srbije. U Srpskoj naprednoj stranci trenutno se nalazi na funkciji poverenika opštinskog odbora Kikinda i ujedno je član stranačkog saveta za sport.

 

Članica Opštinskog veća zadužena za obrazovanje, kulturu i informisanje, Stanislava Hrnjak, rođena je u Kikindi 28.oktobra 1976. godine. Osnovnu školu „Žarko Zrenjanin“ i Gimnaziju „Dušan Vasilјev“ završila je u Kikindi. Na Višoj školi za obrazovanje vaspitača“ Zora Krdžalić Zaga“ diplomirala je 1997. godine, a na Pedagoškom fakultetu u Somboru, juna 1999. godine. Stekla je zvanje profesora razredne nastave, i bila zaposlena u OŠ „Feješ Klara“. Od 1999. godine bavila se i novinarstvom kao novinar i urednik u „Kikindskim novinama“, TV „Rubin“ i „Informativnom centru“. Direktorica „Kikindskih novina“ bila je u periodu od 2006. do 2008. godine. Od maja do oktobra meseca 2008. godine bila je članica opštinskog veća u resoru informisanja i socijalne zaštite. U „Centru za stručno usavršavanje u Kikindi“ je na mestu rukovodioca programa stručnog usavršavanja zaposlenih u obrazovanju, aktivno učestvuje u kreiranju programa stručnog usavršavanja, trening seminarima i izradi obrazovnih javnih politika. Jedan je od autora javne politike „Obrazovanje odraslih osoba sa invaliditetom“ koji je podržao Nacionalni demokratski institut Srbije. Članica je Srpske napredne stranke od 2008.godine, a u OO SNS Kikinda je obavlјala funkciju potpredsednice odbora. Živi u Kikindi, udata je i majka sina Radovana i ćerke Dunje.

 

A evo i njihovog (zajedničkog) “argumentovanog“ odgovora na situaciju Tešin.

Klik na:

VESTI DANA

 

 

 

 

4 Responses to Situacija Tešin: Ko je Danijela Mandić?