Senzacionalno: NLO na Kosmaju

Filed under: afirmator,broj 09 - decembar 2012,kraj sveta 2012,Specijali |

Prvi snimak NLO donet u redakciju Afirmatora

Izveštava: Miloje Predić

Kosmaj, 10. 12. 2012. – U ranim večernjim satima, više građana je lokalnim policijskim stanicama u Sopotu i Mladenovcu prijavilo viđenje natprirodnih aktivnosti. Poprište događaja bio je proplanak oko spomenika kosmajskim partizanima. Kao što je poznato, u pitanju je šestokraka betonska građevina visoka oko trideset metara, vidljiva sa svih strana Šumadije i dominantna u ovom delu Srbije.

Elem, po pričanju očevidaca, neobična žućkasta svetlost se pojavila oko 17h, da bi jedno vreme kružila oko vrhova drveća, a onda nestala u šumi; prvi su je primetili skijaši sa „Staze srndaća“ i čuvari napuštenog sportskog objekta u vlasništvu beogradskog sportskog kluba Crvena Zvezda. Kada su prišli da vide o čemu se radi, zatekli su potpuno istopljen sneg u obliku savršenog kruga i spaljenu zemlju u njemu, ali svetlosti (niti njenog izvora) više nije bilo. Ivice tog kruga su isekle sneg kao brijačem, ne utičući na okolinu. Nešto kasnije, obrisi letećeg tanjira viđeni su na drugom kosmajskom vrhu. Građeni su to opisali kao „titranje lebdećeg tanjira“.

Snimak koji su napravili skijaši sa Staze srndaća

Podsećamo da je vrh Kosmaja ujedno i najviša tačka grada Beograda, a ne Avala, kao što se špekuliše u nekim, tzv. nezavisnim medijima. Verujemo da bi posetioci iz drugih univerzuma svakako izabrali Kosmaj za svoje posete, a nikako patuljastu Avalu, jer sa svojih 626 metara nad morem dominira ovim delom sveta. Nanosi snega na Kosmaju su danas već znatno porasli, pa negde iznose i do sedam metara, ali na mestu tajanstvenog kruga sneg kao da se ne prima za podlogu, pa se tajanstveni krug i dalje može videti. Nažalost, iz nepoznatog razloga ne može se snimiti, niti kamerom, niti fotoaparatom.

Grb udruženja lovaca

Nešto dalje, a  tačno ispod mesta na kome je  „tanjir“ lebdeo, otkriveni su i tragovi u snegu koji po mišljenju A. Žigovića, predsednika Udruženja lovaca Kosmaja, ne potiču od, citiramo: „nikakve zemaljske živuljke“. Tragovi od Zvezdinog hotela, preko kosmajskog grebena i predajnika mobilne telefonije, vode do spomen table ratnicima iz Prvog svetskog rata, koja se nalazi na padini prema Ralji i Sopotu, gde im se volšebno gubi svaki trag. Pomenuta tabla označava mesto do koga su austrougarske trupe najdalje stigle u pokušaju osvajanja Srbije 1914. „A od Ralje, ne mož’ dalje“, kaže pesma. Da li je, postavlja se pitanje u ovom novom svetlu, to mesto po nečemu specifično, kada se na njemu ne prima tuđinska noga? Ili je, da drugačije postavimo ovo pitanje, to mesto zaštićeno delovanjem natprirodnih sila? Podsetimo, Kosmaj nikada nije pao pod stranu vlast, a u vreme Turaka uživao je zaštitu regulisanu čuvenim Kosmajskim hatišerifom iz 1459. Za vreme nemačke uprave, ovu mističnu planinu posetio je i sam Hitler, koji je pod obroncima Kosmaja ranjen 1915., što je ujedno i razlog zbog koga je napao Jugoslaviju 1941. godine. Na kraju, na Kosmaju je rođen i živi Bata Živojinović. Sve to nam nešto govori.

Saobraćajni kolaps na prilazima Kosmaju

Danas, 11. 12., Kosmaj je pun znatiželjnika i turista. Policija s mukom rasterava najupornije koji se tiskaju da ostave poruku „vanzemaljskoj inteligenciji“, a mi se pitamo: da li je ovo uvertira za 21. 12. 2012. i projektovani kraj sveta? Jer, kada Kosmaj prestane da ćuti“, kaže staro proročanstvo, „sve su šanse da je kraj sveta na pomolu“.

Vest o pojavi NLO su preneli: Tanjug, Beta, Hina, Srna, Kuna, Zamajac, Utrina, UNHCR, OPEK, KPJ i KR.

Povezani članci:

Vuk Jeremić potvrdio: Smak sveta počinje u Srbiji. Tito živ, krije se na Kosmaju. Jovanka – razvodim se!

Srbi dočekali ostvarenje sna: svi će biti na vlasti pet minuta! Čeda uložio amandman!

Otkriven identitet Deda-Miloja

Poslednja vest: Mišković se pokajao u svom testamentu!

Ekskluzivna vest: Incident ispred redakcije Afirmatora!

Pripreme za veliki potop: starac Nojle pravi barku na vrhu Kosmaja, raspisao konkurs za partnerku

Senzacionalno: Da li će Kosmaj ovih dana postati poprište nove epske bitke?

DAN KAD ĆE NAM NEBO PASTI NA GLAVU POTVRĐEN U KOSMAJSKOM HATIŠERIFU IZ 1459. GODINE

Kraj sveta se približava: celo selo u istočnoj Srbiji izgubilo moć govora

Senzacionalno: NLO na Kosmaju