Seksualnost: Tata, kupi mi nove sise

Filed under: afirmator,broj 10 - januar 2013,seksualnost |
Photo: Milan Balinda

Photo: Milan Balinda

Piše: Milan Balinda

Srećna mladež kao nagradu po završetku srednje škole od svojih roditelja mogu da dobiju novi auto. Još srećniji, ako su devojke, mogu na poklon da dobiju i nove dojke. Amerika ceni velike grudi. Prirodne ili od silikona manje je važno.
Ženske u Americi ne vole da liče na grčke boginje već na Merilin Morlo ili Pamelu Anderson. Prva je imala prirodne sise a potonja blješti „plastičnim“.
Po podacima Američkog udruženja plastičnih hirurga, u 2003. godini izvršene su vise od 235 hiljada operacija usađivanja umetaka da bi se povećale dojke. Čak su i devojčice koje su tek na početku puberteta spremne da se podvrgnu operaciji da bi bile privlačnije.
Džeki T., koja je samo 15 godina stara, tražila je od svojih roditelja da joj za šesnaesti

rođendan poklone nove sise. Kaže da je razmišljala o velikim grudima od svoje dvanaeste godine. Džeki kaže da se ranije dnevno molila da joj porastu dojke a zatim je prestala shvativši da može da uh uveća koliko god hoće hirurškom intervencijom. Njena majka, koja je već imala dve operacije iste vrste, podržava želju svoje ćerke. „Mislim da su mojoj ćerki potrebne velike dojke da bi bila srećna“, kaže majka, „devojke moraju da imaju velike sise da bi uspele u životu“.

Photo: Milan Balinda

Photo: Milan Balinda

Česta su upozorenja da „plastične“ grudi mogu da budu štetne po zdravlje; uključujući da mogu da izazovu rak. Još je 1992. godine čuvena novinarka Koni Čung „provalila“ priču o opasnostima koje mogu da prouzrokuju silikonski umeci. Tada je stupio na snagu zakon o zabrani njihove upotrebe, ali je silikon odmah zamenjen umecima napunjenim slanom vodom.
Umeci, osim što polako cure, stoga operacije moraju da se ponove najmanje jednom u 10 godina, takođe mogu da očvrsnu ili da prouzrokuju boranje dojki. Istina, ponosne vlasnice „plastičnih“ sisa tvrde da se one samo naboraju kad se osoba sagne i nikada kad stoje s ispravljenim leđima.
Glavni razlog da ženske hoće povećane grudi je što velike sise privlače zgodnije muškarce. Druga je priča što mnoge svedoče da su postale paranoične kad muškarac hoće da im dira dojke i da su uglavnom izgubili senzacije na bradavicama.
„Ja se ne oslanjam mnogo na moje sise za vreme seksa“, kaže jedna pacijentkinja povećanja dojki. „One lepo izgledaju, tu nema nikakve sumnje, ali kada mi ih sišu to me ne uzbuđuje“.
Većina žena tvrdi da su odlučile da povećaju svoje grudi da bi same sebi udovoljile a ne zbog svog dečka ili iz nekog drugog razloga. Bez sumnje, ima ih koje se žale da su morale da ulože dosta napora da bi se navikle na dodatnu težinu. „Ranije sam bila vrlo aktivna u većem broju sportova, ali je to sada skoro nemoguće“, objašnjava jedna devojka.
Muškarci vole da gledaju u velike i lepo oblikovane dojke, ali skoro svi koji su imali intimnih iskustava s „plastičnim“ sisama tvrde da su kad su ih stiskali imali utisak da su gnječili kutiju šibica.