Safari za pedofile

Filed under: afirmator,broj 10 - januar 2013,seksualnost |

humantraffickingPiše: Milan Balinda

 „Na ovom putovanju, imao sam seks u Meksiku s devojčicom od 14 godina, i sa drugom od 15 u Kolumbiji. Ja ih finansijski pomažem. Ako one ne bi imale seks samnom, možda ne bi imale dovoljno hrane. Ako nekome smeta to što ja radim, neka ih onda UNICEF hrani“

Penzionisani američki učitelj

U poslednjih 30 godina međunarodni turizam uvećao se sedam puta. Ekonomije mnogih zemalja zavisne su od turističke industrije. Veliki broj turista, iz bogatog dela sveta, upražnjavaju takozvani „seksualni turizam“. Putuju, uglavnom muškarci, da mi imali seks sa prostitutkama u manje razvijenim zemljama. Seksualni turizam je legalan svugde gde je legalna prostitucija. Kada u tim seksualnim radnjama učestvuju maloletnici, pa i vrlo mlada deca, onda je to zabranjeno svugde po svetu. Problem je što u nekim zemljama vlast, pre svega policija, zatvara oči pred činjenicama zbog materijalne koristi koje im seksualni turizam donosi. Zemlje, poput Indonezije, Filipina, Indije, Malezije i Tajlanda bile su meka za turiste pedofile koji žude za devojčicama i dečacima. U poslednje vreme njima se pridružio Meksiko, zemlje Srednje Amerike i Brazil.

Procenjuje se da je širom sveta skoro dva miliona maloletnika uvučeno u industriju seksa. Seks turisti obično dolaze iz Zapadne Evrope i Severne Amerike. Amerikanci čine oko 25 posto svih seksualnih turista. Nepoznat je tačan procenat onih koji učestvuju u potrazi za maloletnim partnerima. Većina onih koji imaju seks s decom su pedofili, mada je primećen i fenomen da neki seksualni turisti i nisu u ekskluzivnoj potrazi za maloletnike, ali, kad im se ukaže prilika, oni takođe učestvuju u zabranjenim odnosima. Kako su turisti udaljeni od svojih zemalja, kršenje zakona im se čini manje nemoralnim. Mnogi smatraju da u suštini pomažu maloletne prostitutke svojim „finansijskim prilozima“. Drugi veruju da je seks s decom oduvek bila normalna pojava u zemljama koje posećuju. Poneki su rasisti i žele da pokažu svoju seksualnu dominaciju nad decom „niže rase“.

U Aziji je više od pola svih prostitutki mlađe od 16 godina, a mnoge od njih nemaju ni 10 godina. Najveći broj dece u kolo prostitucija prodali su roditelji za sumu od 350 do 600 dolara. Razlog je bio ekstremno siromaštvo, ali su neki pedofili ubeđeni da je seks s decom tradicija u pojedinim državama Azije. Neka deca su uvučena u prostituciju obećanjima o lagodnom životu. Druga su kidnapovana i zatočena u javnim kućama. Sva su primorana da imaju seks s mušterijama i obično za to dobijaju od tri do četiri dolara po klijentu. Od tih para, njima se uzima od dva do tri dolara za kiriju i hranu. Mnoga su „dežurna“ danonoćno i uopšte nisu plaćena. Procenjuje su da 72.4 odsto dece-prostitutki u Aziji imaju HIV virus. Interesantno je da postoji verovanje među azijskim muškarcima da će ih seks sa devicom podmladiti, a takođe izlečiti od seksualnih bolesti.

U Tajland, takođe ilegalno, praktično kao roblje, stižu burmanske devojčice. Neke imaju samo 13 godina, u trenutku prodaje burdeljima. Ispitivanja pokazuju da mlade prostitutke zadovoljavaju od dva do 30 mušterija nedeljno. Dakle, od 100 do 1500 klijenata godišnje. Na jednom televizijskom dokumentarnom filmu prikazana su i deca od po četiri i pet godina starosti koja su korišćena u nekoliko javnih kuća Dalekog Istoka. Govorila su pred kamerama da su sa mušterijama samo upražnjavali „bim-bim“, ali su očekivali da će, kad porastu kao njihove starije koleginice i kolege, početi da rade i „bum-bum“. Tajlandski makroi se oglašavaju i preko interneta obećavajući da mušterija može da provede noć s dve Tai devojčice za cenu jednog rezervoara benzina.

Zvanični podaci UNICEFa tvrde da su u Meksiku 16,000 dečaka i devojčica svakodnevne žrtve komercijalne seksualne eksploatacije. Seksualnom turisti i pedofilu iz Amerike mnogo su bliži Meksiko i Kosta Rika, nego Azijske zemlje. Jeftinije mogu da preko vikenda zadovolje svoje potrebe. Prostitucija maloletnika odvija se u skoro hiljadu srezova u Brazilu. Pored gradova kao što su Rio De Žaneiro i Sao Paulo, najveća aktivnost zapaža se na tromeđi koju čine Brazil, Paragvaj i Argentina. U Brazilu, u kome mnogi žive u siromaštvu, 40 posto populacije je mlađe od 18 godina. Takvo stanje je vrlo pogodno za razvoj seksualnog turizma, a i raj za pedofile.

U Sjedinjenim Državama je 2003. godine izglasan zakon po kome svaki Amerikanac, koji u nekoj stranoj zemlji upražnjava seks sa osobama mlađim od 18 godina, može da dobije 30 godina robije. Međutim, prostitucija maloletnika od nedavno je vrlo razvijena i u samoj Americi. Federalni biro za istraživanje objavio je imena 14 američkih gradova u kojima se razvila prostitucija dece. Među njima su Čikago, Los Anđeles, Njujork, Vašington i Majami. Procenjuje se da oko 200 do 300 hiljada maloletnih devojaka se prostituišu u Sjedinjenim Državama. Većina maloletnika koja se bave prostitucijom su pobegli od kuće. Procenjuje se oko 90 odsto svih pobeglih devojčica završavaju kao prostitutke. Neke od njih samo 48 sati nakon što su odbegli. Neka deca su čak i prodata makroima, neka su zavedena od strane dečaka, pa i devojčica, koje koriste makroi u te svrhe.

Tokom Olimpijskih igara u Atlanti, 1996. godine, jedan makro je izdavao grupu dečaka tokom dnevnih seksualnih bahanalija. Kriminalci tvrde da se rizik isplati jer je prostitucija maloletnika na trećem mestu po prihodu od svih kriminalnih poduhvata. U jednom nedavno objavljenom članku u dnevniku Njujork tajms, tvrdi se da u Atlanti mogu da se pronađu i prostitutke od 10 godina starosti. Atlanta, koji ima jedan od najprometnijih  aerodrome u Americi, a time su i letovi učestaliji i jeftiniji, pogodno je mesto za razvoj prostitucije maloletnika. Članak tvrdi da: „Muškarac doleti avionom, sretnu se s makroom, ima seks sa devojčicom od 14 godina u vreme ručka, i stigne kući da večera sa familijom“.

Seksualna eksploatacija dece preko interneta je unosni biznis. Tu se obrće 20 milijardi dolara godišnje. Posao se širi širom sveta, mada su Sjedinjene Države glavni centar. Jedan maloletnik je nedavno svedočio pred specijalnom komisijom američkog Kongresa da je pred video kamerom ispred svog kompjutera izvodio seksualne radnje i da je za to naplaćivao. Tvrdio je da je dobio novac od oko 1,500 osoba. Svakodnevni događaj u Americi je hapšenje osoba koje su preko interneta dogovarali susrete s maloletnicima. Ili su makar s njima razgovarali eksplicitne seksualne teme. Mnogi od tih pedofila tek nešto kasnije saznaju da je ta devojčica od 13 godina u stvarnosti punoletni policijski agent. Jednom je uhapšen jedan Kanađanin koji je leteo za američku državu Džordžiju da bi se sreo s jednom devojčicom. Nosio je nekoliko plišanih medi i veću količinu kondoma. Uhapsili su ga na aerodromu u Atlanti.

One Response to Safari za pedofile