Ljubavni život poznatih: Džon Ficdžerald Kenedi

Filed under: afirmator,broj 14 - maj 2013,ljubavni život poznatih |

portrait-of-john-f-kennedy (1)Džon Ficdžerald Kenedi (29. maj 1917. – 22. novembar 1963.) – odlomci iz knjige u nastajanju

Piše: Milan Balinda

Postao je predsednik Sjedinjenih Američkih Država u svojoj 42. godini. Inagurisan je 20. januara 1961. Nakon nešto više od tri godine svog prvog mandata ubijen je u Dalasu, državi Teksas, 22. novembra 1963. Njegovo vreme u Beloj kući popularno je nazvano „1000 dana Kamelota“. Rođen je u bogatom irskom klanu Kenedijevih i vaspitan u takmičarskom duhu. Njegov otac nije se zadovoljavao sa „drugim mestom“ ni kod jednog od svojih sinova. Bio je prvi i jedini američki predsednik katoličke vere i diplomirao je sa počastima na Harvardu. Dobitnik Pulicerove nagrade za knjigu Profili hrabrosti. Od mladosti je patio od bolova u leđima i kasnije je dobio adisonovu bolest (takozvana „bronzana bolest“, nazvana po engleskom lekaru Tomasu Adisonu, posledica je oboljenja korena bubrega. Simptomi su nizak krvni pritisak, opšta slabost i mrka boja kože i sluzokože.).

Jedan od najpopularnijih američkih predsednika preuzeo je nasleđenu akciju neuspele invazije na Kubu Fidela Kastra a kasnije smelim potezima izbegao sukob sa Sovjetskim Savezom i mogućnost svetskog sukoba atomskim oružjem. Bio je odgovorni političar koji nije mogao, ili nije hteo, da kontroliše svoje seksualne impulse. Zabeleženo je da je jedan od njegovih saradnika u Beloj kući rekao: „Ova će administracija uraditi za seks ono što je poslednja (Ajzenhauerova) uradila za golf“. Kenedi je smatrao sebe seksualnim atletom i kao takav bio je veoma popularan kod ženskog pola i smatrao je seksualne odnose prirodnom potrebom. Jedan njegov bliski prijatelj tvrdio je da u životu nije poznavao čoveka sa aktivnijim libidom.

Inicirao se u seksualnim odnosima kada je imao 17 godina u jednoj javnoj kući u Harlemu. Tokom univerzitetskih studija njegova reputacija zavodnika poprimila je svoj prepoznatljivi oblik. Najmanje jedanput je imao problema jer je u svojoj studentskoj sobi bio sa devojkom. Kasnije je zbog ljubavnih odnosa skoro upropastio svoju mornaričku karijeru. Za vreme Drugog svetskog rata FBI je zapisivao podatke o Kenedijevim seksualnim avanturama. Još 1942. godine, kako je objavljeno dokumentima obelodanjenim 1998, Federalna policija zabeležila je na trakama njegov odnos sa, u to vreme udatom, danskom novinarkom Ingom Arvad za koju se sumnjalo da je bila nemački špijun. Džek, kako je bio nadimak Džona Kenedija, zvao je svoju dansku ljubavnicu Inga-Binga. Međutim, čim je upozoren na opasnost, Kenedi je ostavio Ingu i krenuo u druga ljubavna osvajanja. Svi su ti podaci završili na stolu čuvenog direktora FBI Edgara Huvera. Kada je sa dosijea 35. predsednika SAD-a skinut veo tajne1998. godine, ispostavilo se da su podaci o Kenedijevom privatnom životu ispunili 17.000 stranica.

Tokom služenja u Kongresu Kenedi je retko bio bez ljubavnice. Istina, kružile su glasine među nekim ženama da je Džek bio „razočarenje“ u krevetu i da je vodio ljubav stalno gledajući na sat. Sa svoje strane on se ispovedao prijateljima da kad ne upražnjava seks ima glavobolju. Čini se da je Kenedi više uživao u osvajanju ljubavnica nego u samom seksualnom činu. Kako se govorilo – „niko nije izvan Džekovog domašaja, ni vaša žena, vaša majka, vaša sestra…“. Takođe se tvrdilo da je jedan od Džekovih „hobija“ bio da bude sa dve devojke istovremeno. Kada je sredinom svojih tridesetih godina odlučio da mu je potrebna supruga izbor je pao na Žaklinu Buvije, elegantnu i atraktivnu Džeki iz besprekorne familije. Džek je procenio da je Džeki idealna supruga za budućeg predsedničkog kandidata. Ipak je od samog početka Kenedi je odlučio da brak nikako ne znači i monogamiju. Još za vreme predizborne kampanje, kada su se Kenedijevi saradnici uspaničili nakon što je objavljena jedna fotografija koja prikazuje Kenedija kako leži na plaži pored jedne devojke s velikim grudima, Džek je mirno konstatovao: „Da, sećam je se. Bila je odlična!“ Slično se ponašao kada ga je neko uslikao kako napušta hotelsku sobu sa svojom sekretaricom s kojom je imao ljubavnu aferu.

Popriličan broj žena prokrijumčareno je u i van Bele kuće dok je Žaklina bila odsutna. Kenedi je održavao ljubavne odnose i sa dve sekretarice kojima je Tajna služba odredila imena – Fidli i Fadli. Nesumnjivo je da je Žaklina Kenedi znala za neke, ako ne i za sve, ljubavne afere svoga muža i govorkalo se da joj je Kenedijev otac ponudio milion dolara da se ne razvede od njegovog sina u sred predsedničke kampanje. Bez obzira na Džekijeva neverstva bračni par Kenedi održavao je strasne intimne odnose. Zaposlenima u Beloj kući bila je rečeno striktno upustvo da ih ne uznemirava kad su se oni u ranim popodnevnim satima povlačili u privatni deo Bele kuće. U to vreme u Americi se mnogo više poštovala privatnost javnih ličnosti, nego što je to činjeno kasnije, i Kenedijev seksualni život bio je tabu tema za štampu.

Nekih 12 godina nakon ubistva Kenedija, u novom post-Votergejt raspoloženju, detalji njegovih seksualnih avantura počeli su da se obelodanjuju. Mladi predsednik povezan je sa mnogim holivudskim glumicama, plesačicama, mnogobrojnim sekretaricama i raznoraznim poznatim i manje poznatim ženama. Na kraju se ispostavilo da mu je kao najpoznatija avantura ostala ona sa holivudskom legendom Merilin Monro. Tvrdi se da je sa seksi Merilin aferu imao i Kenedijev brat Robert. Jedan dokument FBI o Džekovom bratu, senatoru Tedu Kenediju, ukazuje da su Ted, Džon i Robert, zajedno sa Frenkom Sinatrom i Semijem Dejvisom Juniorom, učestvovali na orgijama zajedno sa Merilin Monro. Dotična nota je tvrdila da su se ta seksi žurke održavale u jednom čuvenom njujorškom hotelu gde je Žaklin Hamod, žena bivšeg američkog ambasadora u Španiji, bila vlasnica jednog apartmana u tom hotelu. Izvor informacije nije obelodanjen, a nota nosi datum 12. juli 1965. godine.

Ipak, bez obzira na ženskarenja, Kenedi je uvek držao izvesno rastojanje od svojih ljubavnica i skoro nikada nije bio emocionalno vezan za njih. Nakon smrti Džudit Kambel Eksner, 1999. godine, izbili su na površinu detaljniji podaci o njenoj dvogodišnjoj vezi sa Džonom. Skandal je otkriven još 1975. i obožavaoce Kenedija najviše je pogodio ta veza zbog njene povezanosti sa mafijom. Naime, Eksner je bila ljubavnica šefa američke mafije iz Čikaga, naslednika Al Kapona, Sema Điankana. Pitanje koje je ostalo nerazjašnjeno je da li je mafija imala konekciju sa Kenedijem koristeći Kambel Eksner.

Skoro 50 godina nakon Kenedijeve smrti pojavljuju se nepoznati detalji o njegovom životu i to, gle čuda, pre svega o njegovim seksualnim aktivnostima. Sredinom februara 2012. godine objavljena je jedna knjiga žene koja je u toj knjizi tvrdila da je tokom 18 meseci imala seksualne odnose s američkim predsednikom. Autor knjige je Mimi Alford koja je leta 1962. godine imala 19 godina, manje od pola Kenedijevih godina, i radila kao pripravnik u Beloj Kući. Tek je bila četiri dana na poslu kada ju je Kenedi pozvao na privatno razgledanje predsedničke palate. Razgledajući tako znamenite prostorije zgrade, stigli su i do spavaće sobe Žakline Kenedi. Mimi Alford kaže da joj je tu Kenedi počeo da otkopčava bluzu i da dira grudi. Zatim je, Alford je ispričala u jednom intervjuu, Kenedi stavio šaku među njene noge i počeo da joj skida gaćice. Ona je do kraja otkopčala bluzu i pustila je da je spadne sa ramena. Tu je Mimi imala svoje prvo seksualno iskustvo ako se ne računa jedan poljubac sa dečkom iz škole.

Njihova se seksualna veza nastavila tokom 18 meseci, čak je ponekad i putovala s predsednikom, i prekinuta je Kenedijevim ubistvom. Za sve to vreme Džon je nije ni jednom poljubio, a jedan Kenedijev biograf Mimi Alford je opisao ka visoku, vitku i lepu devojku. Čak kada je završila kao pripravnik u Beloj Kući, Kenedi bi je zvao predstavljajući se kao Majkl Karter. Poslednji put su se videli 15. novembra 1963. godine, nedelju dana rane nego što je Kenedi upucan u Dalasu. Rekao joj je da će je nazvati kada se vrati sa puta, a ona ga je tada podsetila da se udaje. „Znam to, ali ću te zvati u svakom slučaju“ odgovorio joj je Kenedi.

Jednom ju je, kaže Mimi Alford, Kenedi nagovorio da uradi felacio Dejvidu Pouersu, specijalnom pomočniku američkog predsednika, dok je on posmatrao. Takođe je izjavila da su se i ona i Pouers osećali neprijatno. Kada joj je Kenedi, sledeće godine, rekao da uradi istu stvar sa njegovim bratom Tedijem, Mimi je odbila.

Sumiranjem Kenedijevog seksualnog života ukazalo bi se sledeće: učestvovao u orgijama, plaćao prostitutkama, voajer, vodio ljubav na neobičnim lokacijama, voleo da se skida i tako šeta go…