WEB PREMIJERA CENZURISANOG SPOTA „POZITIVAC NEGATIVAC“ ANĐELA JURKASA

Filed under: afirmator,broj 14 - maj 2013,društvo,muzika |

Andjelo_Jurkas_foto_Goran_Berovic
Neposredno pred izbore u Hrvatskoj osvanuo je spot „Pozitivac negativac“ Anđela Jurkasa, treći singl sa albuma/knjige „Off The Record“, koji je izazvao kontroverze zbog tematike koja uključuje oružje i mnoge aktuelne političare te je ovaj spot zabranjen za emitovanje na hrvatskim televizijskim stanicama.
Autor je o pesmi rekao:

„Bio jednom jedan Balkan. Na Balkanu jedno pleme. Nisu bili Indijanci, ali su komunicirali dimnim signalima i prodavanjem magle. Kad god bi netko pisnuo olakšati si teret s pluća ili kičme kako bi raspuhao malo taj dim i maglu, dobio bi po tjemenu ili labrnji. Tako je bilo od Austro-Ugarske, pa zašto bi bilo drugačije u Esdepevosko – Hadezeovskoj. Ili u prijevodu – pravo glasa i sloboda govora, ali dok ne kažeš previše tj. ono što smeta nekom iznad tebe. E, onda se koriste floskule tipa „stop nasilju“…“

Iako je spot cenzurisan za prikazivanje na TV stanicama, putem youtube kanala predstavljen je široj javnosti.

 


Anđelo Jurkas je jedan od vodećih hrvatskih pop kulturnih novinara TV i štampanog novinarstva kao i muzičkih i filmskih kritičara mlađe generacije. Objavio debitantski solo album i CD “Soundtrack života” (DOP Records, 2011.) s odličnim odjekom kritike, drugi solo album “Off The Record”, a u pripremi je treći solo studijski i nekoliko album kolaboracija s drugim poznatim hrvatskim muzičarima.
Takođe je objavio i pet knjiga: „Bez Rocka Trajanja“ (Znanje, 2010), „Soundtrack života“ (Znanje, 2011), „Volim te“ (Produkcija, 2012), „Off The Record – priče sa svijetle strane“ (Produkcija/Dallas 2012) i „Veliki prasak: Službena biografija 2cellos“ (2013).

www.angelojurkas.com
https://www.facebook.com/angelojurkas

 

Tekst preuzet sa:

www.remixpress.com