Vojislav Vukomanović: BAREM JEDNOM

Filed under: 2019,afirmator,arhiva,Broj 93 - decembar 2019,poezija i proza |

   Kada psa koji je dugo bio na lancu odvežeš, on se obavezno od oduševljenja saplete u tom prvom trku, katkad i lupi glavom u nešto usput.

 

Izašao sam u noćni klub. Posle dugo vremena. Sam. U kafiću bih delovao kao očajnik. Sam. Ovde ne. Ima nas mnogo. Takvih. Samih. Mrak i buka moje su društvo. Potajno se nadam – ne jedino ove noći. Posmatram ribe koje se njišu uz bas sa zvučnika. Onda se okrenem ka šanku i nastavim da ih posmatram preko ogledala iznad. Priželjkujem da će se neka od njih očešati o mene kada priđe šanku da naruči piće. Bučna mesta imaju svoju prednosti, ako ne želiš da pričaš ni sa kim. Ako pak poželiš malo priče, moraš toj osobi urlati u uvo, prići joj sasvim blizu, osetiti njen miris. Kratko podšišan delujem kao izbacivač. Pomalo i kao diler droge. Strobovi i laserski zraci plešu po mom temenu. Polako me hvata nervoza. Pojačavam piće. Odjednom, osećam hvatanje za mišku. Okrećem se. Zbunjen sam. Ona se smeje. I ja se smejem. Vidim da pomera usta, ali je ništa ne razumem. Glave nam se dodiruju.

„Je l’ imaš“?, pita me.

Naivno pitam: „Šta?“

„Ekstazi naravno…“, nije ovo gradska biblioteka, već tehno klub.

Gledam joj u sise.

„Naravno“, klimam glavom. Ne znam ni sam zašto sam to rekao.

„Super, ovaj prethodni me nije ni picnuo“, žali mi se.

Naručujem joj piće. Lažem je kako idem do auta po robu pa ćemo posle zajedno da se zgutamo u wc-u.

„Super!“

Izlazim i kupujem u obližnjoj trafici pepermint sa ukusom jagode. Urezujem ključevima od kuće na bomboni neki simbol da liči na okultno. Vraćam se unutra. Naručujem duplo. I njoj. Eksiramo. Odlazimo u wc. Pružam joj pepermint i molim Boga da ništa neće da posumnja. Guta ga. Prethodni, pravi ekser, već je dovoljno radi. Vraćamo se za šank. Opet eksiramo. Duplo. Konačno, skupljam muda i predlažem joj da odemo kod mene. Ili kod nje. Bolje kod nje. Ako overi, bolje da bude kod nje. Izlazimo i ulećemo u taksi. Saplićem se na ulaznim vratima njenog stana i udaram glavom u stalak sa telefonom. Usna mi se naduva kao kod bantu crnca. Svlačimo se. Hvata me drhtavica, jer mi se prikenjalo. Naskačemo jedno na drugo. Seks, konačno seks! Trajalo je celih 12,5 sekundi. Ona misli da traje i dalje. Drogirana, ležeći, i dalje ćuska u krevetu. Ne primećuje da sam otišao do klonje. Potpuno go na dasci, koja ševa, zapušavam joj kanalizaciju. Obećavam sebi kako će sledeći put biti drugačije. Izdrkaću, barem jednom pred izlazak…

 

Vojislav Vukomanović