Vedran Volarić: OTIMAČI

Filed under: 2014,afirmator,broj-31-oktobar-2014,sf / horor |

79157Njihov dolazak bio je drugačiji nego što smo to zamišljali. Mnogi o tome govore kao o najstrašnijem događaju u ljudskoj povijesti. Panika je zavladala u gradovima.

U mom selu bilo je mirno. Nisam ih nikada vidjela, no zato sam čula razne priče. Strašne priče.

Radila sam s tatom u vrtu kada je izbio prvi znak na nebu. Bili smo miljama daleko, ali sve smo mogli vidjeti; žarku svjetlost kako vrišti iz letjelice iznad oblaka i uvlači ljude s tla.

Na vijestima smo doznali kako su usisali petsto ljudi.

Ponovili su taj čin samo tri dana kasnije. Naposljetku su redovito svake noći uzimali sve više stanovnika Zemlje. Svi smo se pitali kamo ih odvode.

Tata i ja smo u smjenama spavali, skrivajući se u podrumu i virili kroz malene prozore. Izlazili bismo van samo zbog hrane i vode.

Kada se njihova letjelica smjestila iznad naših oblaka, u čitavom selu zagospodario je užas. Znali smo da ćemo se jednoga dana morati suočiti sa strahom. Susjedi su tvrdili kako šalju ljude u raj. Tata je rekao da se time seljani samo tješe. Ja nisam znala u što da vjerujem. Posebice, nakon što su i njega uzeli.

Posve sama izdržala sam svega tri dana. Nisam imala više što za jesti, stoga sam bila prisiljena poći u nabavu hrane. Nisam je pronašla, ali zato su Oni pronašli mene.

One Response to Vedran Volarić: OTIMAČI

  1. Pingback: “Otimači” objavljeni na Afirmatoru | Vedran Volarić