SVE VAS MRZIM!

Filed under: afirmator,broj 15 - jun 2013,društvo |

images

 

Mrzim ta otupela fredikrugerovska lica mojih sugrađana koja odmeravaju svakog ko uđe u autobus i mrzim kako se mršte kad začuju smeh. I mrzim kako se grubo vrpolje i zveraju naokolo ako neko kaže „gej“, „Amerika“ ili „diploma“. I gajim ništa do kvintesencijalno gađenje prema svim tim prekratko ošišanim, proćčlavim, podbulim, neobrijanim facama koje se forme radi predstavljaju za mužjake a u stvari su bedni isprepadani malograđani i jajare.I mrzim što su nam najveći glumci podbuli, ružni, neokupani i „patrijarhalni“. Neću ovom prilikom zaboraviti ni sve te muškobanjaste žene s kamiondžijskim držanjem, te lepotice bez stila i ženstvenosti, ta mlada a već umorna tela, te iznošene i umorne mrzovoljke. Neoprostiva je slika koja mi se onda stvori u glavi – večito pospana i nadrndana službenica koja upražnjava seks sa pivdžijskim, zadriglim kolegom. Koliko trošenja vremena, tela, energije, nizašta, ni u šta, ni zbog čega. Kučkini sinovi koji non-stop nešto traže za decu u Tiršovoj i kradu  mi vreme, govoreći na svom nakaznom engleskom ili ruskom su posebna priča- preseku mi put, predstave se izgubljene turiste a onda paf- batice, ajde da pređemo na srpski. No pasaran, pendejo! Neću zaboraviti ni proklete „kučkare“ iz centra grada koji ne kupe šitinu svojih psina. S osobitim ponosom i gadnim samopouzdanjem defiluju vlasnici mastifa i doga koje za par obroka pojedu više mesa nego ja za tri meseca. Prostački je držati ogromne pse u zemlji Trećeg sveta. Šta ćete s njima? Baš me briga! Pojedite ih i žalite se posle društvu za zaštitu životinja! On nas je naterao da ih pojedemo!

Bacam usputnu kletvu na one pogane roditelje koji puštaju decu da pevaju narodnjake i oblače se, s jedanaest, dvanaest, kao svodnici i pornićarke. I navalentne prosjake. I Bus-plus kao pojavu Indiskretne mamlaze koji zabijaju nos u vašu guzicu da bi onjušili valjda, i zaključili, gle čuda, da i ona smrdi. Udarim se čekićem u glavu svaki pout kad pomislim na fašiziranu radničku klasu – usta puna pljuvačke i nacije. Mrrrzim svu tu apatiju i bezvoljnost i patos i licemerje i ksenofobiju i predrasude i neobrazovanost i seljačine, domaće i uvozne, punišiće domaće i uvozne, sve te švindlere, sitne trgovce, prekupce i nakupce kvazi-vrednosti zbog kojih ovaj grad smrdi do neba. Bacam u isti koš tu i Šumadince i Crnogorce i Užičane i Ličane i Bosance i Vojvođane iKosovce i Zaječarce i Nišlije i „Stare Beograđane“ i sve koje je bilo koji vetar, od osnivanja grada naneo ovde. Tikvani necivilizovani! I dalje blenete kad uđe crnac u prevoz.  Tačka. A klinci i dalje pokrivene žene zovu „muslidže“, naročito ako provale da govore arapski. Usta su vam puna priče o jevrejskoj zaveri i o tome kako će sve biti bolje kad Amerika crkne. Čujem to svakog dana. Do krvi mrzim popove, licemere debele, pedofilčine i drkoše iz Sinoda SPC, srebroljupce s voznim parkom, gazitelje, prčitelje, mrčitelje i rušitelje,  monahe-prosjake u Knezu, sve političare koji su aktuelni, svaki od njih izgleda kao neki mali drkadžija kojem sam u školi udarao klempe, i Kara-Đorđeviće, dinastiju sumnjivh njuški i njihov povratak plus kosti Draže Mihajlovića, gde god bile. Ova zemlja je bazirana na predrasudama i zatiranju drugačijih. Mrzim, kad smo kod toga, nacističke komentatore, četnike, ustaše, baliste i hadžar -divizijce koji komentarišu sve članke na e-noviama u istom maniru „mislim da sve  (dopisati) treba zatrti“. I mrzim onog ko dozvoljava da se takvi komentari pojavljuju. I mrzim idiota koji to pravda „rejtingom“. Govor mržnje i rejting ne idu zajedno. Tačka.

A mrzim i goste ovog grada – te bolesne zapadnoevropske seks-turiste sa svojim imidžom nacista ukrštenih s pedofilima i serijskim ubicama u službenim odelima. Odsedaju u hotelima u koje u svojim zemljama ne smeju da prismrde i krešu za siću one iste smorene balkanske lepojke. Tu su i  superiorne drkadžije iz kojekakvih osmatračkih timova  koji, u suštini,  nemaju nikakvu funkciju, “ zapadnjački  biznismeni“ za koje smo svi mi ništa više do „bele crnje“, ogavna banana-republika, septička jama koja mora da se prazni pa se zbog toga iživljavaju na kelnerima koji, opet, sa svojom lakejskom superiornošću, zaslužuju da dobiju po labrnji, naročito oni koji rade u fensi lokalima . Ne podnosim matore  Amerikance s njihovim glupim pitanjima: „A gde smo ovo?“ ili konstatacijama „How interesting…“ i  „Lepa vam je Mađarska“. Ako si senilan – ne idi na put a prosek godina u tvojoj turističkoj škvadri je 236. Bljuje mi se od braće Rusa koji su ovde samo zbog toga što je neko našao naftu pa im, novoj srednjoj klasi, Putin daje pare da idu okolo i unezveruju se od alkohola i žvake o slatkom pravoslavlju. Što si ljubazniji prema njima manje te cene i veći si kandidat za Sibir kad jednog dana preuzmu sve. Brat „beli crnja“ a ipak Sloven. Skandinavci, oni su tek melem na ranu – sa svojom večitom neutralnošću i navodnom ljubaznošću iza koje se krije prezir, neljubaznost i nadmenost. Glupava geografija je dala pravo svakom neobrazovanom gladomudu iz Bergena, Norveška da ispira usta o beogradskim divljacima kad se vrati kući i oseća superiornijim od beogradskog kardiohirurga, recimo. O beogradskim kardiohiruzima nema bolje mišljenje ali nemojte im reći – možda mi zatrebaju.Ma,recite, im -infarkt i nije loše rešenje u odnosu na sporo umiranje sa ovolikom gomilom smarača. Zabole me, baj d vej, za sve one lažne vernike, nacionaliste, monarhiste i politički korektne mamlaze koji će iz ovog izvući frizirane zaključke.

A znate li zašto vas sve mrzim? Baš sve vas, od prvog do poslednjeg, domaće i strane? Zato što ste tako jebeno isti, prosečni, neoriginalni, povodljivi, operisani od empatije i stila,  ne verujete ni u šta i ništa vas se ne tiče. Smrdite i trulite, kretali se ili ostali kod kuće. Zar ste vi bolja generacija? Vrhunac evolucije? Poklonici potrošačkog društva i love?  Vi ste jedna autodestruktivna gomila i, baš zbog toga što sam i ja jedan od vas, to vam kažem. Zato što mi se čini da možda do nekog od vas mogu i da doprem jer, uprkos svemu, zaslužujete da živite. Jer , ko zna, možda će vaša deca biti pametnija  i bolja . Da, držim se za slamku ali, sve je moguće.  A ako ne bude tako, jer vas na neki način, razumem ali i ne volim preterano (ne poznajem vas sve, kako bih vas voleo?) prenosim vam svoje najlepše želje: Jebite se! Jebite se u svakom slučaju jer to ne može biti loše za vas! Možda tako dođete do neke katarze.

ALEKSANDAR NOVAKOVIĆ

One Response to SVE VAS MRZIM!