Srpski Holivud: „Veliki šumski patuljak“ za film Mladena Milosavljevića

Filed under: 2014,afirmator,broj-29-avgust-2014,film |

499122_holivud-03-foto-promo_fPobednik 4. Revije nezavisnog off-filma Srbije je Mladen Milosavljević sa filmom „Naprata„, saopštio je danas beogradski producent „Fiks Fokus“ koji organizuje ovu nesvakidašnju manifestaciju u selu Mutanj na Rudniku zajedno sa lokalnim filmofilom Ivanom Jakovljevićem.

Autor iz Velike Plane Milosavljević dobio je u „Srpskom Holivudu“ nagradu koja se zove „Veliki šumski patuljak“.
Druga nagrada – „Šumski patuljak“ pripala je Marku Backoviću iz Pančeva za film „Između smrti i jave“.

Producent ova dva filma je „Panzova Pictures“ iz Pančeva.

Treću nagradu – „Mali šumski patuljak“ dobio je Bojan Stefanović iz Vršca za film „Beksonačni hodnik“, u produkciji „Requiem Films“ iz Vršca.

Odluku je doneo žiri čiji je predsednik bio dramaturg Miodrag Novaković, a članovi filmski reditelj-dokumentarista Miroslav Nikolić i sponzor festivala dr Božidar Udovičić.

Na reviji je ove godine od 1. do 3. avgusta prikazano šest filmova u konkurenciji i četiri van konkurencije. To su dugometražni i srednjemetražni filmovi koje autori snimaju u svojim „kućnim radionicama“, sa porodicama, komšijama i prijateljima, dakle produkcijski potpuno van okvira zvanične srpske kinematografije.

Mesto održavanja poznato je kao „Srpski Holivud“ jer je Jakovljević, u lokalnom okruženju prozvan Ivo-Car, na jednoj strmoj livadi, na vrhu brda Straževica, podigao slova visoka tri i po metra koja čine reč „HOLYWOOD“ i koja se veoma lepo vide sa Ibarske magistrale, čak i noću, jer su osvetljena.
Jedno L umesto dva u ovoj reči (kako bi bilo pravilno napisano) nije slučajno izostavljeno, već je to Ivo-Car uradio namerno, kako kaže, da ga ne tuže Amerikanci.

Reviju su, pored dr Udovičića, podržali Kulturni centar Gornji Milanovac, Hotel NEDA sa Rudnika, Centar dečijih letovališta i odmarališta sa Rudnika i Mesna zajednica Rudnik.

 

Preuzeto sa:

http://www.blic.rs/Kultura/Vesti/485591/Srpski-Holivud-Veliki-sumski-patuljak-za-film-Mladena-Milosavljevica