Situacija Tešin: Ko je Danijela Mandić?

Filed under: 2014,afirmator,broj-22-januar-2014,društvo,zabrane,zabranjeni |

kc_11_logo_350Vesti: (27. 10. 2013.)

Novi direktori većinom iz SNS

Na sledećoj sednici SO biće smenjeni svi direktori javnih preduzeća iz DS i postavljeni novi. Za v.d. direktora JP “Autoprevoz” biće imenovan Miroslav Kresoja (SPS), “Toplane” Mirosav Čičulić (SNS), “Gradskog zelenina i pijace” Jovan Galić (DSS), Javne agencije za ekonomski razvoj Dušan Adamov (SNS), Sportskog centra “Jezero” Branislav Šorak (JS ), Doma zdravlja Biljana Marković (SNS), Kulturnog centra Danijela Mandić (SNS), Informativnog centra ( Radio Kikinda) Siniša Boškov ( SNS), Regionalnog centra za stručno usavršavanje Dejan Karanović (SNS), Apoteke Kikinda Branka Kovačević, Turističke organizacije Marijana Mirkov. Dosadašnji direktor Agencije za poljoprivredu Nebojša Laketa iz DS prešao je u “Matijević agrar”, a još nije poznato ko će ga zameniti.

 

Na zvaničnom sajtu KikindaOnline:

Kulturni centar Kikinda

(Adresa: Trg srpskih dobrovoljaca 23, telefon/fax: 22-544; 26-240, e-mail: kulturni.centar@kikinda.org.rs)

Osnovan kao Dom omladine i pionira „Mladost“ 1985. godine. Transformisan u Kulturni centar Kikinda 2009. godine. Kulturni centar Kikinda, kao ustanova od posebnog interesa za grad u kreiranju njegove kulturne scene, osnovan je radi:

– pripreme i realizacije kulturnih, obrazovnih, edukativnih i zabavnih programa,
– aktivnosti koje nisu sadržane u delatnostima, programima i aktivnostima ustanova posebno za to osnovanih na teritoriji opštine Kikinda,
– podsticanja i promocije stvaralaštva,
– podrške u pripremi i realizaciji projekata i aktivnosti iz oblasti delovanja,
– organizacije manifestacija, koncerata, izložbi, tribina, seminara i slično, kao i
– usaglašavanja i koordiniranja aktivnosti i kulturnih događaja sa ostalim ustanovama.

Delatnosti Kulturnog centra Kikinda su:

– umetničko i književno stvaralaštvo,
– izdavanje knjiga, brošura, časopisa, muzičkih izdanja i drugih publikacija,
– scenska umetnost,
– delatnost galerija,
– alternativno obrazovanje, kao i
– usluge reklame i propagande.

Među najvažnije programe koje realizuje Kulturni centar Kikinda spadaju izdavanje književnog časopisa „Severni bunker“, časopisa za decu „Kikindijanci“ i mesečnog informatora za kulturu „Kikindski kulturni vodič“, organizacija internacionalnog muzičkog festivala „Refuse/Resist“ i godišnje gitarijade „Ki-Rock“, organizacija dečijih manifestacija „Zmajeve dečje igre“ i „Pozdrav proleću“, organizacija niskobudžetnog filmskog festivala „Low Budget“ i dr.

U prostoru Kulturnog centra Kikinda rade i Kancelarija za mlade i Izdvojeno odeljnje Niže baletske škole iz Novog Sada.

 

KO JE DANIJELA MANDIĆ? 

U dnevnim novinama je bilo moguće pročitati, negde, tek uzgred, kako radi kao profesor srpskog jezika i književnosti u O. Š. Sveti Sava. Međutim, na zvaničnom sajtu škole nismo pronašli njenu biografiju. Kada se poslužimo Google pretragom dobijemo, između ostalih i ne toliko korisnih informacija, osnovne podatake na sajtu LinkedIn gde se navodi kako je dotična završila Filozofski fakultet u N. sadu. I to je sve.

Apelujemo na neophodnost javnog dostavljanja radne biografije v. d. direktorke Kulturnog centra u Kikindi Danijele Mandić zbog prava građana, elementarne kulture predstavljanja, transparentnosti i uvida u njen dosadašnji rad. 

 

Drugi važni i važniji učesnici u trenutnoj vlasti u Kikindi su: Pavle Markov, Svetislav Vukmirica, Stanislava Hrnjak.

Predsednik opštine Kikinde Pavle Markov je rođen u Novom Sadu 25. matra 1973. godine. Osnovno i srednje obrazovanje završio je u Kikindi. Dipolomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu i ujedno završio Beogradsku otvorenu školu. Od 2000. godine se bavi advokaturom. Od 2004. godine do 2008. godine obavlјao funkciju načelnika Opštinske uprave opštine Kikinda, a od 2012. godine je na funkciji narodnog poslanika Narodne Skupštine Republike Srbije. Kao član Sportskog društva Crvena Zvezda iz Beograda nastupao u reprezentativnom dresu Savezne Republike Jugoslavije u atletici i bobu dvosedu. Govori engleski jezik. Oženjen, otac sina Nikole.

 

Zamenik predsednika opštine Kikinde Svetislav Vukmirica je rođen 24.12.1972. godine u Kikindi, gde je završio osnovnu i srednju školu, dok je Pravni fakultet završio u Novom Sadu. Oženjen je sa suprugom Draganom i otac dva sina, Mateje i Srđana. U vremenskom periodu od avgusta meseca 2001. godine do avgusta meseca 2004. godine je radio u Opštinskom Javnom Tužilaštvu u Kikindi na poslovima tužilačkog pripravnika. Zatim, od 2006 godine radi u Srednjoj ekonomsko-trgovinskoj školi u Kikindi na poslovima profesora Pravne grupe predmeta, dok je od maja do oktobra meseca 2008. godine vršio funkciju Predsednika Skupštine opštine Kikinda. Sportom, odnosno džudoom se bavi od svoje 7 godine. Naime, bio je uspešni takmičar, a od 1998. godine do 2010. godine se bavio trenerskim pozivom, što u matičnom klubu, što kao trener juniorske reprezentacije Srbije. Kao trener je uspeo da sa svojim klubom osvoji titulu šampiona Super Džudo lige Srbije, a sa svojim takmičarima dostigne sam evropski i svetski vrh u konkurenciji juniora. Zatim je avgusta meseca, 2010. godine u Kikindi, kao predsednik Organizacionog odbora, uspešno organizovao Prvenstvo Balkana u džudou za kadete i juniore. Od marta 2009. godine obavlјa funkciju predsednika Džudo saveza Vojvodine, kao i funkciju predsednika Džudo kluba Partizan Kikinda, a od 2012. godine se nalazi na čelu Upravnog odbora Džudo saveza Srbije. U Srpskoj naprednoj stranci trenutno se nalazi na funkciji poverenika opštinskog odbora Kikinda i ujedno je član stranačkog saveta za sport.

 

Članica Opštinskog veća zadužena za obrazovanje, kulturu i informisanje, Stanislava Hrnjak, rođena je u Kikindi 28.oktobra 1976. godine. Osnovnu školu „Žarko Zrenjanin“ i Gimnaziju „Dušan Vasilјev“ završila je u Kikindi. Na Višoj školi za obrazovanje vaspitača“ Zora Krdžalić Zaga“ diplomirala je 1997. godine, a na Pedagoškom fakultetu u Somboru, juna 1999. godine. Stekla je zvanje profesora razredne nastave, i bila zaposlena u OŠ „Feješ Klara“. Od 1999. godine bavila se i novinarstvom kao novinar i urednik u „Kikindskim novinama“, TV „Rubin“ i „Informativnom centru“. Direktorica „Kikindskih novina“ bila je u periodu od 2006. do 2008. godine. Od maja do oktobra meseca 2008. godine bila je članica opštinskog veća u resoru informisanja i socijalne zaštite. U „Centru za stručno usavršavanje u Kikindi“ je na mestu rukovodioca programa stručnog usavršavanja zaposlenih u obrazovanju, aktivno učestvuje u kreiranju programa stručnog usavršavanja, trening seminarima i izradi obrazovnih javnih politika. Jedan je od autora javne politike „Obrazovanje odraslih osoba sa invaliditetom“ koji je podržao Nacionalni demokratski institut Srbije. Članica je Srpske napredne stranke od 2008.godine, a u OO SNS Kikinda je obavlјala funkciju potpredsednice odbora. Živi u Kikindi, udata je i majka sina Radovana i ćerke Dunje.

 

A evo i njihovog (zajedničkog) “argumentovanog“ odgovora na situaciju Tešin.

Klik na:

VESTI DANA

 

 

 

 

4 Responses to Situacija Tešin: Ko je Danijela Mandić?

 1. Molim vas, redakcijo, da li biste bili ljubazni, zarad javnosti, da objavite i stručnu spremu g. Srđana V. Tešina pošto se dosta spekuliše sa tim u vezi.
  Da proučite Uredbu Vlade Republike Srbije o koeficijentima po kojima se obračunavaju plate zaposlenih u institucijama kulture i da istražite kako je pomenuti gospodin mogao imati, po sopstvenoj izjavi – koeficijent 22,17 i ko u ustanovama kulture ima pravo na ovaj koeficijent. Taj koeficijent ne može da ima ni direktor Centra za kulturu sa završenim fakultetom (7. stepen), a kamoli – direktor sredonjoškolac.
  Ovde je reč o ozbiljnoj zloupotrebi i treba da polože račune ne samo bivši direktor KC-a, već i predsednik opštine/grada – kao izvršilac budžeta i Načelnik Odeljenja za finansije.
  A sve ovo – da biste dali potpunu informaciju.
  I nevezano za ovaj tekst, krajnje je licemerna poseta državnog sekretara, da li on zna koliko je direktora centara za kulturu širom Srbije smenjeno ovih dana? Zašto je baš ova smena izazvala toliku buru? Zato što je g. Tešin pisac? Pa šta?

  Petar
  6. јануара 2014. at 09:21
  Одговори

 2. ali prepisivanje Tešinovih biografskih podataka neće ukinuti pitanje radne biografije Danijele Mandić(?)

  Svjetlan
  6. јануара 2014. at 10:13
  Одговори

 3. Neće, naravno.
  To se dešava po čitavoj Srbiji. I niko tome ne pridaje nikakvu pažnju.
  A sada se oko ovoga digla takva medijska buka da je to prosto neverovatno.
  I razumeo bih to da takođe nije reč o osobi koja po svoj prilici nema kvalifikacije za radno mesto/radna mesta (direktor, urednik) na kome je primao platu koju ni izdaleka NE BI SMEO da ima.
  Kako je dotle došlo?
  Zato, mante se vi tamo neke Danijele Mandić, dajte da vidimo ko je Srđan V. Tešin. Osim što je pisac.

  Petar
  6. јануара 2014. at 10:31
  Одговори

 4. Svaka situacija ima najmanje dve “vatre“, a meni se, u ovom slučaju, nijedna ne čini dovoljno rasvetljujućom.

  Jelica Kiso
  6. јануара 2014. at 11:10
  Одговори

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.