SENZACIONALNO! DS – jedna stranka, jedan program, jedan Vođa

Filed under: afirmator,broj 09 - decembar 2012,društvo |

862138_djilas-big

Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas rekao da neće dozvoliti cepanje stranke i da će, dok je on na njenom čelu, to biti jedna stranka, s jednom politikom i jednim mestom na kojem će se odlučivati. Zvuči poznato? Možda je g-din gradonačelnik želeo da citira grupu Queen?  U tom slučaju…

One Vision! Da, imaju ljudi viziju i misiju. Ništa bez tih reči. Malo mesijanstva i okultnog, malo vilinskog praha u srpskoj politici.

A  možda Đilasova izjava podseća na „ein Reich, ein Volk, ein Fuehrer“?

Da prevedemo:  jedan Rajh, jedan narod, jedan Vođa.  Neki bi rekli da je u pitanju „Freudian slip“ i da se lideru DS  omaklo ono što stvarno misli. Da li to znači da je Đilas nacista? Ne. Dragan Đilas nije član naci-partije već DS. Ne, u programu DS ne postoji antisemitsko ludilo. Ne, DS je građanska i demokratska stranka. Levi centar, štaviše. Tako piše u programu. Činjenica je, međutim, da DS  nema rešenja za probleme, nije građanska i, sasvim sigurno, nije demokratska stranka. I, da, kao i sve ostale stranke u Srbiji, DS  je baziran na harizmarhu koji drma stranačkom strukturom. On je, da parafraziram Džeka Londona, kao alkohol – uzrok svih problema i odgovor na sva pitanja. Da se ne zavaravamo – ova partija nema ideologiju. Ona je interesna grupa koja se svodi na čačkanje, drpanje i podelu plena. Raseljavanje, tvrda prisila, pretnje, monopol, however, nisu strani stranačkom mehanizmu. I, pritom ne mislim samo na DS.  Ideologija se koristi pred izbore,odmereno, da se narodu zamažu oči. Dakle, ako ste član jedne od srpskih tajkunskih partija vi, ma kakav antinacista bili, u suštini podržavate totalitarnu vladavinu. Nema veze što nisu u pitanju staljinisti, nacisti,maoisti, fašisti ili kleti globalisti . Vi ste za srpsku varijantu putinovštine a ona se, voleli vi ili ne svodi na prvo vjeruju srpske političke Biblije:

„Veruj u mene tvog lidera, jedinoga i istinoga. Ne pravi plakata drugijeh lidera niti im se klanjaj“

A od  toga do „jedna država, jedan narod, jedan Vođa“ i nije mnogo daleko.

Aleksandar Novaković