Samo za odvažne: Oaza mira u srcu grada

Filed under: 2018,afirmator,arhiva,Broj 74 – maj 2018,info |

Koncept zdravog života sjajno zvuči, samo ga je malo teže sprovesti u delo. Restorani koji vam nude zdravu (vegetarijansku, npr.) hranu i zdrav vazduh (nezagađen dimom cigareta), ili su na obodu grada, dakle teško dostupni, ukoliko nemate kola, ili su taman toliko udaljeni da morate da koristite gradski prevoz. Nedavno smo, međutim, u samom scru grada, na Vračaru, odmah ispod Hrama Svetog Save, u Braničevskoj ulici, dobili jednu pravu, malu oazu mira – poslastičarnicu – u kojoj se kolači prave sa puno ljubavi i strpljenja – ručno.

 

Maleni prostor „Bicikla“ uređen je sa toliko ukusa, ljupkosti i šarma, da vas neće ostaviti ravnodušnim: zaljubićete se u njega na prvi pogled. Ukoliko ste umorni od šetnje gradom, od razgledanja Hrama Svetog Save ili čitanja u Narodnoj biblioteci – onda je „Bicikl“ prava stvar za vas – da častite svoje umorne noge i podignete svoje raspoloženje: kolači koji vas dočekuju nisu samo lepi na oko, već obećavaju nezaboravno iskustvo. Ukoliko ste pravi avanturista, do poslastičarnice možete doći i biciklom, što je malo teži poduhvat, s obzirom da u ovom delu grada uređene staze za bicikle gotovo da i ne postoje – ali, možda vas baš to „natera“ da se upustite u avanturu.

Ono što bi prostor učinilo još lepšim i dostupnijim, jesu makar dva stola ispred poslastičarnice. To bi najpre donelo još veći mir stanarima zgrade, u ovoj više nego prometnoj ulici, oplemenilo bi prostor, jer se pred zgradom ne bi više parkirali automobili, a zasigurno bi ceo prostor učinio mnogo lepšim i prijatnijim za oko.

Svratite, ukoliko ste zainteresovani. Nagradite sva svoja čula.

 

Tamara Lujak

 

 

 

 

One Response to Samo za odvažne: Oaza mira u srcu grada