PUT BUFALA ili INDIJANSKI MEDICINSKI TOČAK ŽIVOTA

Filed under: 2014,afirmator,broj-24-mart-2014,info |

BG Storytelling Club „REČ i GLAS“ i „LEILA“ Records&Books

pozivaju Vas da upoznate

PUT BUFALA

ili

INDIJANSKI MEDICINSKI TOČAK ŽIVOTA

četvrtak, 06. 03. 2014. u 19:30 č.

„LEILA“ Records&Books, Kralja Petra 41, Beograd

Branka Mraz, urednica Izdavačke agencije „Grifon“ i časopisa „Kroz prostor i vreme“, preneće nam učenje o indijanskom medicinskom točku života koje se, prema indijanskoj tradiciji, može preneti samo usmenim putem. Tajnu koju će nam otkriti ilustrovaće mizikom i slikama simbola i obrednih predmeta Lakota Indijanaca (Sijuksa).

Branka Mraz o medicinskom točku:​

Indijanski simbol medicinskog točka predstavlja kružni tok života.​

Duboki uvid u razumevanje faza  čovekovog života povezano je sa značenjem četiri oblasti, emocionalnom, spirituelnom fizičkom i mentalnom. Tradicionalno znanje koje je   primenljivo na sistem vrednosti našeg vremena i vodi nas do sopstvenih korena.

Medicinski točak simbilično preslikava poredak svega stvorenog, on je vrsta mape pomoću koje se može bolje razumeti sopstveno mesto u univerzumu i život na zemlji. Pokazuje univerzalne principe prirode kako spoljašnje tako i psihičke i njihovo dovođenje u balans.

Medicinski točkovi i krugovi od kamena postavljeni su po celom svetu. Oni su ogledalo univerzuma a time i naše duše, simbol za povezanost i ravnotežu sveg života, elemenata, biljaka, životinja i čoveka.

Pokazaćemo kako se gradi sopstveni medicinski točak i preneti legendu o povratku  Žene  Beli bufalo

http://kpv.rs/?p=3044. ​

Pomoću točka,​ ​pokazaćemo

Put bufala, jer je bufalo je jedina životinja koja se suprotstavlja i ne  beži od snežne oluje, u čoveku su još prisutne sile da se odupre oluju života.

BG Storytelling Club „REČ i GLAS“