PREDSTAVLJAMO BEND – EMPATHY SOUL PROJECT

Filed under: afirmator,broj 13 - april 2013,muzika |

 

empathy_soul_project

Spot:

Live performance:


 

Empathy Soul Project (Zrenjanin, Srbija)
Mladi zrenjaninski trio pod nazivom Empathy Soul Project radi od leta 2011. godine.
Za ovo kratko vreme imali su dosta klupskih i festivalskih nastupa u zemlji i jedan nastup u regionu.
Nenad Radaković (vokal, gitara), Rade Radojčić (bass, vokal) i Predrag Papić (bubnjevi, prateći vokal) posvećeni su isključivo autorskom stvaralaštvu. Pesme su im na engleskom jeziku, a žanr se može okarakterisati kao mešavina alternativnog i indie rock zvuka.
ESP za svoju muziku kažu: „Naša muzika je energija i emocija koja gradi novi svet na ruševinama starog”.
Svirali su kao predgrupa bendovima Neverne bebe, Galija i Goribor. Nastupali su na festivalima: Vojvodina Open (Kula), Riverbell (Zvornik), Dani piva (Zrenjanin), Šumadija fest (Kragujevac), Etno fest (Zrenjanin), Vidovdanska gitarijada (Rudovci), a na festivalu Mixer (Beograd) 2012. godine nastupali su na velikoj bini kao bend koji se izdvojio među 50 prijavljenih na konkursu. Jedni su od izvođača na prvom Pozitivnom koncertu u Srbiji koji je održan u Novom Sadu 01. decembra 2012. godine.
Klupske koncerte imali su više puta u Zrenjaninu i Novom Sadu, kao i u Kikindi, Smederevu i Zemunu.
U trećem serijalu takmičenja bendova „Live Shot“, u organizaciji i produkciji televizije Kanal 9 (Novi Sad), koji je završen 01. oktobra, proglašeni su za najbolji bend koji se pojavio u sva tri serijala. U finalu su se za titulu najboljeg benda nadmetali sa bendovima The Bite i The Petting Blues Band. Žiri u sastavu Bogica Mijatović, Petar Jelić i Ivan Fece Firči jednoglasno su doneli odluku da je Empathy Soul Project zaslužio pobedu i istakli kvalitet koji bend poseduje.
ESP izuzetno poštuje rad bendova Muse i Kings of Leon, te se može reći da su im to uzori u radu.
Ako mladost odlikuje energija i hrabrost, ESP su onda njeni pravi predstavnici. Oni su mladi, energični, talentovani, požrtvovani i pre svega zaljubljeni u muziku. Posle svakog njihovih nastupa, publika ostaje prijatno iznenađena.
Empathy Soul Project objavio je svoj prvi singl i spot u decembru 2012. godine pod nazivom „All I Need“.

 

empathy_soul_project_2

Intervju:
http://www.timemachinemusic.org/2013/03/nenad-radakovic-esp-%E2%80%9Ccilj-je-kroz-muziku-probuditi-dusu-i-empatiju%E2%80%9D/