Poezija, Velimir Foretić – Delonov

Filed under: 2017,afirmator,broj 66 - septembar 2017,poezija,poezija i proza |

DOPUSTIO SAM rukama tvojim neka klize po mom tijelu, dopustio sam tvojoj snazi da me slomi, tvom glasu da me pokori, izlizao sam znoj s tvoga hrama što strast je do posljednje kapi ispustila, dopustio sam da me u grob s prijezirom sahraniš, umjesto latica sperme da me častiš. Evo sada slobodno dušu vranama gladnima daj da iskljucaju posljednji komadić života s nje pa neka tako slobodna vragu pod noge putuje čekajući tvoje zagrljaje.

 

VRIJEME I DALJINA vrijeme je učinilo svoje, kao izopačena pojava izbrisalo mi je tvoje lice, tvoje dodire, tvoje tijelo, a tvoj glas postao je stran. Samo se sjećam kako sam te bio gladan, kao siromah sam u ime ljubavi postio, kako sam žeđao za tvojim usnama, umirao u samoći oduzet čežnjom dok nas je daljina sjevera i juga razdvajala. Mnogo toga sada je nešto drugo, mnogo toga samo je neka daleka prošlost, čini mi se kako je vrijeme izbrisalo našu ljubav, a s tvojim imenom sam se budio, plesao, koračao, plakao, smijao se i snivao… Danas tek te se sjetim, onako, sa sjetom, ali vrijeme je učinilo svoje izbrisalo sve ono što si za mene bio, a bio si mi sve. Sad su daljina i vrijeme učinili svoje, a bio si jedini moj san, jedina čežnja, jedini pokretač u danima kiše. Voljeli smo se, ali izopačeno vrijeme je učinilo svoje. Malo razloga sada imam za let, malo toga za pjesmu, malo toga od kako te vrijeme učinilo strancem, izbrisavši nam ljubav koju smo imali.

 

PONEKAD u samoći u teškoj noći zaželim mjesto zlata i novca nekog za djeljenje snova. Ponekad kao večeras želim nečiji glas mjesto tišine. Ponekad čisto ljudski želim nešto što sam imao, oprosti nisam te cijenio.

Guši me tvoje ime – premda sam svu ljubav koju sam imao za tebe povratio van onog zadnjeg puta, ali ostalo je tvoje ime i neko tupo sjećanje kao strano tijelo koje guši moju nutrinu. Guši me tvoje ime poput poremećaja me nastanjuje i remeti moje otkucaje.

Biografija: Velimir Foretić- Delonov, rođen je 20.05.1990. u Splitu. Osnovnu i srednju školu završio u Komiži, na ostrvu Visu, kao i osnovne studije za klasični balet, koje uz turizam kasnije nastavlja učiti u Splitu. Afirmisao se kao pesnik, te izdao prvu gay zbirku poezije u Hrvatskoj pod nazivom ,,Bio si jedini moj san“. Bavi se pozorišnim radom, kao plesač, glumac i performer. Član je udruženja DADanti, koje se bavi eksperimentalnom i slem poezijom. Živi i radi u Splitu i Komiži.