Pitaj Google šta će biti s Kosovom

Filed under: afirmator,broj 08 - novembar 2012,društvo |

Hajdi i kralj

Objavio: Afirmator

Rapsodija se nastavlja: Predsednik Srbije najavio da će pitati SANU šta da radi sa Kosovom. Niko nema prava na neslogu u ovo teško vreme kada je Srbija pred iskušenjima koje pojedinci ne mogu sami da rešavaju, napisao je predsednik na Tviteru. Usledila je čitava simfonija plemenitih odgovora. Istovremeno, premijer Dačić pere ruke: Kosovo je, veli on, odavno nezavisno na Merdaru (to je albansko-srpsko ime za Mordor, mnogi će znati gde je to, što jes-jes, Kosovo neodoljivo podseća na ovu Tolkinovu državu), a nije nazavisno na Jarinju. Pa, šta će predsednik da pita bardove srpske nauke i umetnosti? Ne znamo, a ne znaju ni oni, ali već imaju odgovore.

Predsednik najbolje zna

Nikola Hajdin, predsednik SANU, kaže da Srpska akademija nauka i umetnosti nema praksu usvajanja zaključaka ili preporuka i da umesto jednoglasnog usvojenog stava o Kosovu, akademija može da pruži niz stručnih analiza. „Akademici su spemni da razgovaraju o Kosovu ali konačnu odluku mogu da donesu samo političari“.

Kasno, brajko, na Kosovo stiže

Matija Bećković smatra da je Akademija trebalo da bude pitana na početku, a ne na kraju procesa rešavanja problema Kosova i Metohije. „Sada se čini da bi ona trebalo da podeli odgovornost za nešto za šta nje kriva. Akademija je bila mnogo ‘kamenovana’ zbog saveta koje je davala, taman je malo iz te torbe kamenje odvadjeno, a sada se bojim da će to kamenje ponovo biti vraćeno“, izjavio je Bećković novinarima.

Neću da vam kažem šta da radite, ali vi se ipak uključite

Dobrica Ćosić: „Ja ću danas da se vidim sa Nikolićem. Neću vam otkriti šta ću mu predložiti. Mislim da je njegova ideja da nas pita za savet stigla dockan, ali i ja bih to učinio na njegovom mestu. Trebalo je i bivši predsednik Boris Tadić da od nas traži savet“. Nisam spreman da učestvujem ni u državnom, ni u partijskom forumu. Ja sam disident“.

Afirmator ima rešenje!

Članovi redakcije časopisa Afirmator, koji su igrom slučaja i potajni članovi SANU, imaju bolji predlog – predsedniče, tako ti dorata, otkucaj u svemoćni Google rečenicu: šta će biti s Kosovom i odgovor koji ćeš dobiti biće korisniji od naklapanja sanov(n)ih  baba.

Da se mnogo ne mučiš i uštediš svoje dragoceno vreme, uradili smo to za tebe, samo klikni:

https://www.google.rs/search?q=%C5%A1ta+%C4%87e+biti+s+Kosovom&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a