„PESMA“ U SLAVU GENOCIDNOG ZLOTVORA – S LJUBAVLJU IZ NOVOG SADA!

Filed under: 2013,afirmator,broj 16 - jul 2013,društvo |

ranka_srdic

Članica Komisije za kulturu piše pesme o Mladiću

Članica gradske Komisije za izbor projekata u kulturi Ranka Srdić Milić nedavno je bila počasni gost na promociji knjige Ljiljane Bulatović o Ratku Mladiću, na kojoj je odrecitovala svoju pesmu posvećenu majci haškog optuženika.

U njenom, mahom rodoljubivom poetskom opusu najpopularnija je pesma o majci Ratka Mladića, koju je i čitala na promociji knjige posvećene haškom optuženiku. Ona je zamenica predsednika Društva književnika Krajine. „Ranka je divan, veliki pesnik rodoljub, kakav još nije rođen u našim krajevima“, rekao je Vlado Batnožić, predsednik tog društva.
Komisija, u kojoj Srdićeva odlučuje kojim će se kulturnim projektima dodeliti novac, najviše je razumevanja imala za programe „patriotskih“ udruženja. Među njima je i udruženje njenog supruga.
„Nemam veze niti sa jednom strankom. Iz grada su me zvali da budem član komisije, jer su pratili moj rad. Svi koji me napadaju zbog muža smešni su, žalosni i anti-Srbi“, rekla je pesnikinja.
Ta komisija našla se u žiži javnosti zbog spornih odluka prilikom dodele novca za kulturne projekte.
Tako se na spisku podobnih našlo i udruženje „Zavičajni klub Manjača“, čiji je osnivač Rankin muž Dragomir Milić, šef odbora SNS u Bukovcu. „‘Zavičajni klub Manjača’ okuplja više od 500 ljudi i poznati smo po godišnjem skupu, koji organizujemo svakog leta“, rekao je Milić za Blic.
Upravo za tu manifestaciju, 22. juna, na kojoj su se posetioci takmičili u bacanju kamena sa ramena, klisu i kosidbi, Milić je od komisije u kojoj sedi njegova supruga, dobio 350.000 dinara.

 

Preuzeto sa:

http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Clanica-Komisije-za-kulturu-pise-pesme-o-Mladicu.html

 

Ima i na jutubetu ( NAPOMENA MINISTARSTVA  MENTALNOG ZDRAVLJA: Slušati i gledati uz nadzor lekara-samo jednom. Lančano slušanje Srdićkine poezije izaziva sledeće poremećaje: umobolju, fašizam, nacizam, krvarenje iz očiju, ušiju i nosa, kompulsivno igranje klisa i kamena s ramena, opsesiju grobarlukom i oldtajmerima, šarlah, tifus, žutu groznicu, koleru, crnu kugu, čumu, šugu, nacionalnu paranoju, mukanje, promukli glas, fiksaciju na šarenice i opanke, picajzle, triper i dijareju):