Otvaranje kluba Nea & Nera

Filed under: afirmator,broj-25-april-2014,info |

Izdavačka kuća „Nera“ i kulturni centar „Nea Pangea“ su odlučile da otvore zajednički klub za sve ljubitelje kulture i umetnosti. To znači da ovaj događaj neće biti izuzetak, već pravilo, pored mnogih drugih šarolikih aktivnosti koje će se u klubu dešavati.

 

„Nera“ je nevladina organizacija humanitarnog karaktera koja želi pružiti šansu talentovanim autorima da objave svoja dela bez ličnih ulaganja. Mi verujemo da su autori dovoljno uložili energijom i radom pa ih treba nagraditi knjigom onako kako to zaslužuje.

 

Zato je „Nera“ most između autora, sponzora i čitaoca. Po tome smo, usuđujemo se da kažemo, jedinstveni na ovom prostoru i postavljamo novi trend i izazov u izdavaštvu. Neru smo osnovale i vode je Jelena Bogdanović (Magi) i Milica Joksimović.

Ideja za pokretanje zajedničkog kluba sa „Nea Pangeom“ je nastala spontano i prirodno. Prosto smo shvatili da imaju slične želje i vizije, sličnu energiju i hrabrost da plivaju „protiv struje“ u današnjoj kulturi, da žele da ostanu izvan komercijalnih trendova, političkih uticaja i podilaženja populizmu.

 

Da budu „vrata“ za sve što je originalno, autentično zanimljivo i pažnje vredno na polju kulture i umetnosti, i da daju šansu onima u senci da zablistaju.

Zbog toga će se pod okriljem Kluba „Nea&Nera” dešavati, već počev od maja meseca, raznovrsne aktivnosti:

– Likovne i fotografske izložbe

– Književne večeri

– Promocije knjiga

– Internacionalni festivali

– Prodajne izložbe unikatnih rukotvorina i ukrasnih predmeta i nakita

– Egzotični plesovi i muzička izvođenja na neobičnim instrumentima

– Kreativne radionice

– Neformalna tematska druženja koja će često prelaziti u prave žurke.

 

Sve u svemu, svako se može naći u Klubu, bilo kao učesnik ili poklonik umetnosti, kulture i alternativnih načina izražavanja.

Ovom prilikom ste pozvani da pratite Klub na društvenim mrežama, gde će uvek biti istaknut raspored dešavanja i oglašeni predstojeći događaji!

O tome kako da postanete član kluba i koje su povlastice, možete saznati na mejl: udruzenjeiknera@gmail.com

I na telefone: 060 5996995 (Milica Joksimović), 066 9654696 (Jelena Bogdanović)