Otvaranje izložbe fotografija „Deca Romvila“

Filed under: afirmator,broj 08 - novembar 2012,sindikat |

Ulična galerija nastavlja seriju izložbi angažovane umetnosti sa izložbom fotografija Deca Romvila Ivana Božinoskog. Izložba koja će se otvoriti 9. novembra 2012. godine u 20 časova, bavi se položajem dece u divljem naselju u okolini Belvila.

Izložba prati život Roma, prvenstveno romske dece u novobeogradskom improvizovanom naselju Romvil, u okolini Belvila. Ivan Božinoski je proveo nekoliko meseci družeći se sa stanovnicima ovog naselju, uporedo istraživajući i dokumentujući njihov život.

 “Marginalizovane grupe kao što su Romi, naročito oni fizički izdvojeni u posebnom naselju, suočavaju se sa odbojnošću i nezainteresovanošću pojedinaca i celokupnog društva. Moja ambicija sa ovom izložbom je dvojaka: da putem fotografije umanjim tu distancu, kao i da, ukazujući na uslove života najosetljivijih članova te zajednice – dece, pozovem na preko potrebnu solidarnost i humanost“ – govori Ivan o svojoj izložbi.

Na javnoj diskusiji i radionici koje će se nadovezati na teme koje izložba otvara, 1. i 2. decembra 2012. godine, imaćete priliku da se upoznate sa autorom i da podrobnije sagledate položaj dece Romvila.

Više o Ivanu Božinoskom i izložbi možete naći na sajtu

www.mikroart.rs

 ili na facebook eventu
http://www.facebook.com/events/383912615021194/
.