Održana Izborna skupština Sekcije satiričara UKS

Filed under: 2015,afirmator,broj-35-februar-2015,info |

Četiri godine posle Osnivačke skupštine Sekcije satiričara Udruženja književnika Srbije, 17. februara održana je Izborna skupština u prostorijama književničke organizacije u Beogradu, na kojoj su izveštaj podneli Dragutin Minić Karlo, predsednik, Savo Martinović, zamenik predsednika i Aleksandar Čotrić, sekretar.

Iscrpan izveštaj o radu Sekcije, od 2011. godine do sada, sadržao je poglavlja, kao što su: antologije srpskog aforizma objavljene u Italiji, Bugarskoj i Španiji, učešće aforističara na tribini o srpskom jeziku i ćirilici u UKS, pokretanje i održavanje tri balkanska festivala satire „Južnjačka uteha“, povezivanje sa sličnim organizacijama van Srbije – Moskovski klub aforistike, Udruženje aforističara Slovenije, Udruženje aforističara iz Bijeljine, održavanje satiričnih skupova u zemlji i okruženju, učestvovanje na tradicionalnim manifestacijama, poput Satirafesta i Novogodišnjeg satirikona na Kolarcu, pokretanje Festivala kratke satirične priče u SKC-u, negovanje satire u medijima i još mnogo aktivnosti koje su doprinele afirmaciji ove vrste književnosti.

Jednoglasnom odlukom članova Sekcije satiričara Udruženja književnika Srbije, Dragutin Minić Karlo je ponovo izabran za predsednika, Savo Martinović za zamenika i Aleksandar Čotrić za sekretara.

Izbornoj skupštini Sekcije satiričara, pored ostalih, prisustvovali su Vitomir Teofilović, Ranko Guzina, Zoran Rankić, Slobodan Simić, Miroslav Sredanović, Radoslav Tilger, Nenad Vučetić, Rade Đergović i Dejan Dimitrijević Mita.

UDRUŽENJE KNJIŽEVNIKA SRBIJE

Sekcija satiričara