Modelscica, poslanica, mukica…

Filed under: afirmator,broj 05 - avgust 2012,društvo |

Piše: Vladimir Bulatović

Nakon polaganja zakletve u Narodnoj skupštini Republike Srbije poslanici su izašli pred novinare. „Sedma sila“ željno je iščekivala izjavu Nevene Adžemović, poslanice sa liste NS. Međutim, poput crtanog žapca koji samo pred svojim vlasnikom peva „Hello my baby“, Nevena se postidela. Prošla je pokraj gomile mikrofona, kamera i fotoaparata, i potom mazeći rukom pramenove svoje uredno „ispeglane“ kose poklonila novinarima par nevinih osmeha i zbrisala iz zgrade skupštine. Mukica.

Deo javnosti ne gleda blagonaklono na ulazak bivše „Modelsice“ u parlament. Valjda odatle i tolika zainteresovanost novinara. Ipak, poslanici su predstavnici naroda. A narod ko narod, voli „hleba i igara“.

Kakav narod će zastupati njegovi predstavnici u skupštini? Poslanici u republičkom parlamentu zastupaće milione građana koji uglavnom vreme provode gledajući svakojake grand parade, turske serije, akademije debelih, trenutke istine, svadbe u 24 časa, svet plusove i tome slično. Zastupaće i stotine hiljada onih koji svakodnevno konzumiraju trač štampu i romane modnih kreatorki, manekenki, folk pevača i pevačica i voditeljki „zabavnih emisija“. Poslanici će zastupati i (po podacima iz 2011. godine) više od milion nepismenih građana, kao i (blago njima!) svega 6,5 posto fakultetski obrazovanih stanovnika. Dakle, narod po meri poslanika.

Kakvu to poslanicu smo dobili? Iz biografije gospođice – gospođe Adžemović izdvaja se nekoliko zanimljivih podataka.

Majka je četvorogodišnjeg Rastka. Elegantno se oblači (videti sliku gore). Bivša je žena jednog i bivša i buduća žena drugog biznismena. Kao članica gupe „Models“ pevala je (verovatno na način kako su to činili i članovi britanske pop atrakcije iz 80 – ih Mili Vanili) „Volim samo pare, mojoj duši napaćenoj samo pare fale“. Završila je Ekonomski fakultet. Hrani se zdravo (vidi sliku desno). Izdala je knjigu „Kako sačuvati srpski rod“ u kojoj je, kako tvrde oni koji se kunu u ćirilicu ali ne i u pismenost, „objasnila“ naciji kako da savlada belu kugu.

Dakle, poslanik po meri naroda.

Predsednik države bezbroj puta je do sada ponovio kako je sebe i svoju porodicu materijalno obezbedio, te je u politici samo da bi pomogao Srbiji. Ostaje nam nada da se istim svetlim primerom vodi i diplomirani ekonomista, pevačica, književnica i sada narodni poslanik gospođica – gospođa Nevena Adžemović (videti sliku skroz dole).