MILAN B. POPOVIĆ i “HRONIČNO NEUMORNI”, OBJAVLJENA DUPLA MUZIČKA CD KOMPILACIJA

Filed under: 2015,afirmator,broj-37-april-2015,muzika |

MILAN B POPOVIC FOTO ZA CD HRONINO NEUMORNIUmesto prvobitno planirane nove, pete po redu knjige pesama, naslova “Hronično neumoran”, beogradski pesnik, kritičar, kolumnista i novinar Milan B. Popović, odlučio je da ode korak dalje, i oko svojih stihova na dvostrukom CD-u HRONIČNO NEUMORNI, okupio je već etablirane, ali i potpuno nove bendove i izvođače iz svih država bivše Jugoslavije. Oni su osmislili i snimili muziku na njegove stihove.

Zahvaljujući dugogodišnjem predanom i plodonosnom, ne samo književnom, nego i novinarskom, publicističkom i kritičarskom radu, a prevashodno zahvaljujući sopstvenoj ogromnoj energiji i optimizmu “hronično neumoran” Milan B. Popović, za razliku od svoje prve CD kompilacije “Vreme brutalnih dobronamernika” iz 2010. godine, koja je bila gitarske hard & heavy orijentacije, ovoga puta okuplja muzičare najrazličitijih muzičkih opredeljenja, i to iz svih krajeva bivše Jugoslavije. Na taj način, što je za svako poštovanje, Milan ponovo povezuje umetnike iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, BiH… ali i spaja različite vidove umetničkog izražavanja, tj. rokenrol, rege i hip hop sa svojom poezijom.

Od hip-hop umetnika na CD-u se nalaze: Sky Wikluh, Vudu Popaj, Coa, Cantwait, Kruks, M.A.X. , Solow i Flip Flop.
Rege bendovi zastupljeni na ovoj kompilaciji su: Del Arno Band, The Socks, Hornsman Coyote (Eyesburn), Elly Rasta Girl, Čaras i Subjektivni sud.
Rok izvođači i bendovi na CD kompilaciji su: Branko Radaković (Argus, Olovni balon), Miroslav Dukić (Tako), Zoran Marinković-Bjesomar (Bjesovi), Autogeni trening, Nikola Čuturilo, Monera, Seljačka buna, Hashish club, Alek, Branislav Lazić, Broken Arrow, Dark Sky, Fault, Snovi, Galoma, Stereo Tip, Grim, Vladimir Jakšić (ex-Revolveri) i Sead Zele Lipovača (Divlje jagode). Hronicno neumorni OMOT CDa naslovna strana

Pre objavljivanja ovog dvostrukog CD ostvarenja, snimljena su tri video spota.
Branko Radaković je snimio, režirao i montirao spot, a ujedno i recitovao tekst pesme Ubuduće ne pričaj o budućnosti. Muziku za tu pesmu je komponovao Miroslav Dukić. Branko Radaković i Miroslav Dukić: https://www.youtube.com/watch?v=c5QX0iebPgE .

Zoran Marinković-Bjesomar je snimio, režirao i montirao spot za pesmu “Istine mamlazi kriju (Batina) a ujedno je komponovao muziku i odpevao svoj refren, dok je Milan B. Popović recitovao strofe – Bjesomar i Milan B. Popović https://www.youtube.com/watch?v=7X9sFQFHnpg&feature=youtu.be

U produkciji “Kan i Lingus” Stereo Tip je snimio spot za pesmu “Poslednji stih”: https://www.youtube.com/watch?v=2yc-zubdk9w

Ceo dupli CDHRONIČNO NEUMORNI” Milana B. Popovića, sa knjižicom i press materijalom, se može besplatno downloadovati sa Milanovog zvaničnog sajta www.MolitvaTetoviranogSrca.com .