Ljubomir Ilić: PREDSEDNIČKI KANDIDAT

Filed under: 2015,afirmator,broj-40-jul-2015,satira |

Republican-Presidential-Candidates-Gather-For-First-GOP-2012-Debate     Dame i gospodo, braćo i sestre, drugarice i drugovi, iz mog izbornog štaba su me obavestili da sam ja predsednički kandidat, i da odavde počinjem izbornu kampanju.

Zovem se Krstivoje Ispičuturić. Pre nego što sam rođen otac me je uterao u majčinu. Tamo sam proveo devet meseci u izolaciji i totalnom mraku. Rođen sam u znaku pijanog šarana, podznak rasušeno bure. Zato pijem kao sunđer. U piću sam napredno umeren, što znači da nisam radikalno nazadan. Pijem dok ne padnem pod sto.

Od školske spreme imam veliki odmor, dva časa dodatne nastave iz vladanja, ukor razrednog starešine i nastavničkog veća, na šta sam posebno ponosan, i ekskurziju do Babine rupe, jednodnevnu. Babina rupa je, u stvari, jedna velika bušotina koja je odavno presušila.

Od pokretne imovine imam kanarinca i ženu u drugom mandatu. Ona iz prvog mandata me napustila… Kako, zašto?! Zato što lepoj ženi muž nikada nije većinski vlasnik.

Od nepokretne imovine imam kuću, kavez za kanarinca i taštu. Znam, tašta po zakonu ne spada u nepokretnu imovinu. Tašta po zakonu prirode spada u čudovište koje nikada neće da izumre. A ova moja je polomila kuk, i drmno je šlog u jezik i desnu stranu, pa je skroz nepokretna. Zato ja smatram da je ona moja nepokretna imovina, i to doživotna.

Kandidujem se za predsednika zato što mi je biografija puna mrlja, ali imam i drugih kvaliteta. Na primer: nikada nisam dobio mito. Nisu mi ga ni nudili. Svoje stavove uvek iznosim javno. Sve ostalo tajno. Smatram da je za našu privredu privatizacija prava stvar. Naročito ona kumovska i burazerska.

Ako me izaberete, ispuniću sve što sam obećao ženi, šurnjaji i svastiki. Kao predsednik lagaću ceo narod, neću da pravim razliku među ljudima.

Što se reformi tiče ima najpre da reformišem zdravstvo. U dilemi sam samo da li da doktorima ukinem plate ili plave koverte. Mene su doktori upropastili: ptičiji grip, svinjski grip, lude krave, pomahnitali prasići, depresivni konji, antraks i mnoge druge epidemije i pandemije. Kad ono, puj pike, ne važi. Ovajdila se jedino farmaceutska mafija. A sa sidom su me uništili načisto. Dok sam ja ukapirao da od side nema ništa, desna ruka mi je otpala. Taj period sam nazvao DRKAČINA U TRI ČINA.

Predložiću skupštini da smanji broj ministarstava. Manja vlada bila bi efikasnija, pod uslovom da ministri budu daleko veći lažovi i lopovi od ovih sadašnjih.

Kao predsednik, uhvatiću se u koštac sa korupcijom, kriminalom, neradom i lopovlukom. Drugim rečima, isteraću zlo iz naroda, i uteraću mu dobro.

Odmah po završetku ovog predstavljanja otvoriću u vašem gradu javni VC. Objekat je sagrađen parama iz Emirata. Posle svečanog presecanja vrpce predviđeno je da šeik i ja nekoliko minuta seremo pred kamerama.

Kad osvojim vlast osnovaću Agenciju za razvoj kafanske kulture. Kafana ima da bude naša biblioteka, pozorište, bioskop, muzej, filharmonija. I ima da se pije, jer samo pijan čovek može da živi u ovakvoj Srbiji. Mislim, u kojoj teče med i mleko, a Beograd se ljuljuška na vodi…

LJUBOMIR ILIĆ