Ljubiša Spasojević: STROGO POVERLJIVO

Filed under: 2015,afirmator,broj-37-april-2015,satira |

KABINET PREDSEDNIKA VLADE

AMBASADI SAD , EVROPSKOJ KOMISIJI

Najpoštovaniji,

Šaljem Vam hitno izvinjenje povodom pobeda srpskih košarkaša i uspeha u ostalim sportovima. Znajte da ja i moja stranka sa njima nemamo nikakve veze, ali ipak prihvatamo odgovornost za njih jer se ispostavilo da je moje naređenje da se kadrovi SNS povuku iz svih sportova dovelo do ove katastrofe. Na žalost nakon toga usledili su uspesi u vaterpolu, plivanju, streljaštvu, atletici, košarci, što su srpski nacionalisti iskoristili i zloupotrebili da se obraduju.

Shvatam svu težinu greške koju sam počinio i preduzeo sam hitne mere da je ispravim. Rešenje tih problema je prosto i efikasno. Imenovaću sebe za predsednika svih sportskih saveza i selektora svih sportova. Jedino ću fudbal ostaviti u rukama Tomislava Karadžića, ali samo seniorski, dok ću rukovođenje mlađim selekcijama takođe preuzeti ja.

Uveravam Vas da će stanje u srpskom sportu ubrzo biti kao i u Srbiji, da će održivi neuspeh postati zaštitni znak srpskog sporta, tako da više neće ni na koji način doći do ugrožavanja naše evropske perspektivu i prijema u evropsku porodicu naroda.

Takođe Vas još jednom uveravam da moja vlada priznaje teritorijalni integritet Ukrajine, uključujući Krim i Rusiju, kao sastavne delove teritorije Ukrajine.

Primite još jednom moje najiskrenije izvinjenje za dosadašnje uspehe srpskog sporta i budite uvereni da se tako nešto više neće desiti. Prijemi koje pravim i čestitke koje šaljem tim povodom su iznuđeni, ali imaju samo jednu dobru stranu – podižu moj rejting. Zbog toga ću kada avion bude sleteo, košarkaše prenositi na rukama od aviona, do zgrade aerodorma, uz direktan TV prenos. Druga varijanta je da ih prevezme čamcem. Aerodorm bi za tu priliku bio poplavljen, čime bismo ujedno uspešno predstavili „Beograd na vodi.“

Iskreno Vaš i samo Vaš,

Predsednik Vlade

Aleksandar Vučić