Ljubiša Spasojević: POLIGRAF

Filed under: 2016,afirmator,broj 54-septembar 2016,proza |
Foto: Mario Lovreković

Foto: Mario Lovreković

E moj pokojniče šta si doživeo, a i ja sa tobom, opet ga napadaju, a On radi svaki dan po dvadeset sati i nedeljom i praznikom, ne ide u toalet po ceo dan, trpi, da bi nama bilo bolje za dve godine, na čemu mu se ja i ne samo ja, moj dragi pokojniče, iskreo divim i mentalno i fizički. Divio bi mu se i ti, znam ja to dobro, da nisi umro čekajući da ti bude bolje, a i bolje da si umro pre nego što je trebalo da ti bude bolje, da ne vidiš kako mu rade o glavi.

Evo ti najnovijeg primera te stalne zavere koju sporovode Njegovi, a time i naši unutrašnji i spoljni neprijatelji. Pre neku noć neko je srušio par hiljada kvadratčića nekih kućica kod reke, divlja gradnja koja bi i onako bila srušena, a i trošne, same bi se od sebe ubrzo srušile, koje bi i onako bile poplavljene čim padne malo jača kiša i svi odmah sumnjiče Njega, ali onako u sebi, podmuklo, niko ne sme to u oči da mu kaže, mediji ćute, ali ti i ja, a i ostali koju Njemu veruju, znamo da je to još jedna zavera protiv Njega, a time i nas, da su to učinili da bi mu napakostili i posvađali sa Njegovim i našim prijateljima na istoku, zapadu, severu, jugu i ostalim stranama sveta. U svakoj normalnoj državi, ali ne i u ovoj na čijem čelu je On, što je dokaz da ovo nije normalna država, osumnjičenog bi ispitali na poligrafu da bi se utvrdila istina. Ti i ja znamo da bi On prošao poligraf, svaki poligraf u Srbiji bi On prošao, kao što je već to učinio, a da ode u inostranstvo i ispitaju ga tamo, sigurno bi namestili rezultate, jer Njegovi, a time i naši neprijatelji su na istoku, zapadu, severu i jugu i ostalim stranama sveta.

Njegova a time i naša policija zna posao, jer Njegov, a time i naš ministar policije ima doktorat za koji, uzgred budi rečeno, Njegovi, a time i naši spoljašnji i unutrašnji neprijatelji sa istoka, zapada severa i juga i ostalih strana sveta, tvrde da je plagijat, ali je On rekao da nije i tačka! Mi mu verujemo kao i ti što si i zato si tu gde si, a i mi smo tu gde jesmo.

Seti se onomad kad su ukrali bicikl onom Japancu, tada si još bio živ, našli su ga u roku od dvateset četiri sata, a sada ne mogu da nađu buldožere. Pitam tebe ja dragi pokojniče, zašto policija ne može da nađe buldožere, a bicikl može? Pa jednostavno, oni koji Njemu, a time i nama rade o glavi su ih telepromptovali negde na sigurno.

Imam ja jedan predlog kako da se ti neprijatelji još jednom uteraju u laž. Pošto ne znamo ko su, ali znamo da postoje, kao što postoje i rezultati njihovih nedela, taj šut koji su već počeli ti neprijatelji da sklanjaju da bi uklonili tragove, e taj šut treba priključiti na poligraf i ispitati ga. To ispitivanje treba da bude javno, da ga “live” prenose TV Pink i Studio B, kao kada je rušena zgrada u Šilerovoj, a da feljton o tome ekskluzivno objavljuje Informer. Tako bi se objektivno i nepristrasno utvrdila istina bar u ovom slučaju. Normalno, kao što On kaže, policiju, komunalnu policiju i tužilaštvo treba pustiti da rade svoj posao, pa će se istina saznati kad tad, ali tada će oni koji Njemu, a time i nama rade o glavi smisliti već nešto drugo, da Njega uklone, a time i nas.

Njegovim, a time i našim neprijateljima mogu samo da poručim ovo:

 

Plovi patka Sava malom

I radosno maše glavom

Jer Beograd na vodi

Nikom  ne naškodi.

 

Eto šta si doživeo pokojniče.