Leila Samarrai: Biti ili ne biti

Filed under: 2014,afirmator,broj-26-maj-2014,sf / horor |

Borisu K. pretila je glad i skora propast. Uz jutarnji burek prelistavao je oglase u kojima su se mahom tražile kafe kuvarice, pekari i bankari, uz poželjno poznavanje književnosti i filozofije.

Kako Borisu K. bankarstvo nije išlo od ruke, iako je možda mogao da se izvuče ako bi na razgovor za posao poneo frulu, ponos mu nije dozvoljavao da se javi na oglase za koje nije bio dovoljno kvalifikovan. Napokon je našao ono što je tražio:

„Tražimo dramaturge“, pročitavši oglas, Boris K. uputi se pravo u Skupštinu.

Uskoro je postao značajna ličnost u Republici, i u skladu sa tim, počeo da prima odgovarajuću platu.

2 Responses to Leila Samarrai: Biti ili ne biti

 1. Nekoliko godina pratim rad Leile Sammarai. Pored Borisa K pročitao sam nekoliko odlomaka jednog horora koji je u pripremi, pesme, drame i satire. Moram da priznam da je oveženje. Posebno mi se sviđa što u njenim delima nema žanrovskih granica, njena igra reči probija okvire i ne prestaje da me oduševljava. Nestrpljivo čekam izlazak njenog horora, biće to nešto što Srbija još nije videla. Bors K se čita u dahu, ne dozvoljava čitaocu da se odvoji od njega i rado mu se vraća.

  Esteban
  3. јуна 2014. at 10:50
  Одговори

 2. Biser iz carobnog pera Leile Samarrai

  Zanimljiva u pristupu i nacinu na koji pise, majstor fantazijske satire, Leila uhvati citaoca svojom pricom, zavrti ga kao cigru pa se na kraju citanja mora zapitati da li je bio junak u prici, gledalac u pozoristu ili citalac. Jer sve to se postaje sa Leilinim pricama. One nude igre bez granica, bude i najuspavaniju imaginaciju i podsticu na razmisljanje.
  I sa najozbiljnijim temama humor je nezaobilazan u svakoj njenoj prici, cist i originalan, prava poslastica za poznavaoce literature.
  Ovaj kratki biser iz pera Leile Samarrai je provokativan poziv za one koji su spremni za dublje ronjenje. Ovo je jedna od prica o cudesnom junaku naseg doba koji ce vas istovremeno rastuzivati i nasmejavati, a sve vreme usmeravati ka trenutku u kojem zivimo, svetu kojim smo okruzeni i nevidjenim karakterima koje svakodnevno srecemo.
  Leila je ovom knjigom predstavila svoje novo, zanimljivo lice pisca koji talentom i obraozovanoscu gradi magicne price karaktera i situacija. U price je utkan neverovatan smisao za humor, nezaobilazan deo njenog pristupa pisanju, a najneobicnije forme i nacini kojima Leila humoru nalazi mesto u svojim pricama fasciniraju. Kao majstor reci Leila se vesto igra formom i sustinom i pozorisnom dinamikom razvija pricu kojom uvlaci citaoca u svoj svet.
  Toplo preporucujem ovu originalnu knjigu koja ce biti prava poslastica za one koji su spremni da izadju iz kutija koje su drugi skrojili o tome kako se dise, pise, hoda, misli, govori…sa flautom i bez nje.

  Mirjana Mut
  Bec, juna 2014.

  Mirjana Mut
  17. јуна 2014. at 23:01
  Одговори

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.