Kraj sveta se približava: celo selo u istočnoj Srbiji izgubilo moć govora

Filed under: afirmator,broj 09 - decembar 2012,kraj sveta 2012 |

Stanovnici sela Veliko Laole, pod maskama kako ih rođaci ne bi prepoznali

Izveštava: Miloje Predić

Petrovac na Mlavi, 12. 12. – Znatiželjnici iz celog sveta opet hrle u Srbiju, ovog puta na padine Homolja. Nesvakidašnja pojava u selu Veliko Laole kod Petrovca na Mlavi kao da govori o neminovnosti događaja od koga svi strepimo; kako se 21. decembar 2012. približava, tako se množe i znaci koji ga najavljuju.

Sneg umnogome otežava kretanje kolonama koje žele da vide svetsko čudo: svi stanovnici sela Veliko Laole naprasno su izgubili moć govora! Iz beogradske Vojno-medicinske akademije upućen je tim stručnjaka zadužen da utvrdi činjenice usled kojih je došlo do ovog fenomena. S obzirom da se selu putem ne može prići, što zbog snega, što zbog mase koja se tiska po putu koji iz Petrovca na Mlavi vodi u brda, medicinska ekipa je u Veliko Laole prebačena helikopterom.

Scena u samom selu je potresna: nemo vlaško stanovništvo panično maše rukama pokušavajući da objasni znatiželjnicima šta se dogodilo. Reporter Afirmatora stoga nije mogao doneti audio snimak, već su mu meštani zapisivali svoje utiske.

„Sas ženu sam legal, a probudil se sas boles“, piše nam na papiru otrgnutom iz đačke sveske Mikula Jović.

„Neje me stid što zaneme, neg što sinu u Beograd ne reče sve što mislim o onu njegovu profuknjaču, zbog koje ostavi onaku ženu i troje decu, njojzi na grbaču. Zbog tog ću ga se odreknem preko Večernje novosti“, zapisao je Nikola Ćertić.

„Ako je na vajdu, dobro je što moja žena više nit govori, nit romori“, piše sa osmehom meštanin koji je želeo da ostane anoniman.

Lekar sa VMA pregleda zbunjenog pacijenta

Da se ne radi o pukom pokušaju da se prevari javnost i napravi brzi turistički bum, govori i ekspresni odlazak ekipe VMA sa uzorcima spremljenim za analizu u Londonu, kao i zabrinuto lice doktora Tanasijevića, od koga smo uzeli sledeću izjavu: “ Crno nam se piše. Ovi ljudi stvarno ne umeju da govore. Od gotovo svih mogli smo saznati da su sanjali kako su im vanzemaljci počupali jezike i kako se kraj sveta bliži. Kad su se probudili, bili su nemi. No, budući da ne mogu da govore, nisu jedni drugima to ni ispričali. Možemo samo da se nadamo da se radi o nekakvoj kolektivnoj i prolaznoj halucinaciji. Međutim, to ne objašnjava jedva vidljive tragove uboda koje smo pronašli na njihovim leđima.“

Gazda kafane broji lako zarađeni novac

Bilo kako bilo, krčma u selu Veliko Laole je puna, a krčmar i dalje zna samo jezik novca. Bez obzira što se kraj sveta približava, na njegovom zidu stoji natpis koji pokazuje svakome ko u krčmu uđe: „čast svakome, veresija nikome“.

U obližnjem manastiru Gornjak saznali smo da u temeljima odvajkada postoji zapis koji je ostavio lično car Lazar i koji najavljuje ovaj događaj. „Kad Veliko Laole zanemi, tog se vremena čuvajte“, kaže staro proročanstvo. I ne možemo, a da se ne zapitamo: kuda idemo i dokle ćemo stići?

Afirmator je izveštavao o sličnim događajima na Kosmaju i ovo je prilika da se nadležnima uputi apel kako se istina iznela na videlo. Jer, vremena je sve manje.

Povezani članci:

Vuk Jeremić potvrdio: Smak sveta počinje u Srbiji. Tito živ, krije se na Kosmaju. Jovanka – razvodim se!

Srbi dočekali ostvarenje sna: svi će biti na vlasti pet minuta! Čeda uložio amandman!

Otkriven identitet Deda-Miloja

Poslednja vest: Mišković se pokajao u svom testamentu!

Ekskluzivna vest: Incident ispred redakcije Afirmatora!

Pripreme za veliki potop: starac Nojle pravi barku na vrhu Kosmaja, raspisao konkurs za partnerku

Senzacionalno: Da li će Kosmaj ovih dana postati poprište nove epske bitke?

DAN KAD ĆE NAM NEBO PASTI NA GLAVU POTVRĐEN U KOSMAJSKOM HATIŠERIFU IZ 1459. GODINE

Kraj sveta se približava: celo selo u istočnoj Srbiji izgubilo moć govora

Senzacionalno: NLO na Kosmaju