Knjiga o pjesmama – Rundek, između

Filed under: 2013,afirmator,broj 20 - novembar 2013,info |

Leila insideU četvrtak, 14.11. BG Storytelling Club „Reč i glas” ustupa termin Darku Rundeku koji će se u prodavnici ploča i knjiga „Leila” (Kralja Petra 41), družiti sa fanovima i potpisivati knjigu Ante Perkovića „Knjiga o pjesmama – Rundek, između“.

Poštovaoci Darka Rundeka imaće priliku da na licu mesta kupe primerak Perkovićeve „Knjige o pjesmama – Rundek, između“, koju je izdao zagrebački Menart, na 172 stranice, od toga 32 stranice fotografija.

O „Knjizi o pjesmama – Rundek, između“:

Perković i Rundek odlučili su se za dopisivanje, a ne klasične intervjue ili pisanje klasične biografije velikog muzičara. Dopisivanje im je omogućilo da neometano dođu do serije intimnih, poetskih zapisa u prvom licu koji će vam bolje od bilo kakve biografske fikcije ocrtati čoveka i njegovo vreme.

Uz taj, najvredniji deo knjige, prisutni su i glasovi Rundekovih saradnika, savremenika, saputnika (Isabel, Dušan Duco Vranić, Lazar Stojanović, Vedran Peternel, Dragan Kremer, Pavlica Bajsić, Mojca Piškor…), dokumenti, sećanja i neke fantastične priče čiji likovi možda i nemaju direktnu vezu s Rundekom, ali stižu s istog izvora. Uz to knjiga je obogaćena i fotografijama koje takođe nude presek zanimljive i bogate Rundekove karijere.

– Kada je iz Menarta došla ideja da objave moju biografiju, pošto sam hvala Bogu još živ i aktivan i nadam se da moj opus nije još zaokružen, odmah sam pomislio na Antu Perkovića. Antinu knjigu „Sedma republika“ sam s uživanjem pročitao. Njegov mi je senzibilitet blizak. Povremeno mi je mejlom slao pitanja, a ja sam odgovarao na način za koji sam se nadao da će ga inspirirati da se o tome raspiše. Ti su moji odgovori završili u knjizi pa ona ima i autobiografskih elemenata – objašnjava Rundek.

Uz to knjiga je obogaćena i fotografijama koje takođe nude presek zanimljive i bogate Rundekove karijere. Autor većine fotografija je Nino Šolić, a objavljene su i do sada neviđeni snimci iz arhiva Zvonimira Krstulovića, Vedrana Peternela i drugih.