Katarza snimila akustičnu verziju pjesme GRAD

Filed under: 2015,afirmator,broj-45-decembar-2015,video |

Katarza KSB novembar 15 - 21 copy copy

Katarza je snimila akustičnu verziju pjesme GRAD i ovih dana završila i video uradak, koji možete vidjeti na YouTube kanalu.

Tekst, muziku i aranžman radio je Ernest Bučinski Erni, koji je pjevač i gitarista benda a na koprodukciji, masteringu i završnom miksu bio je Dragan Maksimović Maksa, bas gitarista ovoga benda.

Video je sniman na lokaciji grada Banja Luke u centru grada i tvrđavi Kastel u ruiniranoj prastaroj puškarnci koja već godinama čeka na restauraciju. Za snimanje i montažu bio je zadužen Erni, a zanimljivo je da je cjelokupan materijal snimljen na smart telefonu u visokoj rezoluciji.

Tekst pjesme GRAD govori o postojećem stanju u našoj državi i društvu, a melodija pjesme daje osjećaj nostalgičnosti i žudnje za starim i nikada prežaljenim vremenima kada se, bar takav osjećaj iz dana u dan stičemo, živjelo mnogo bolje.

Grupa KATARZA je osnovana novembra 2008. godine i do sada je imala brojne nastupe, uglavnom po klubovima u gradu Banja Luci. Budući plan sastava je što više živih svirki zbog kojih članovi benda redovno i vrijedno vježbaju, a trenutno se radi i na snimanju maxi-singla, čije ćete pjesme moći čuti na internet sajtovima i iste će simpatizeri bedna moći i besplatno da “downloaduju“.

Članovi benda su: Marko Lakić LAKA – bubnjevi, Dragan Maksimović MAKSA – bas i Ernest Bučinski ERNI – glas i gitare.

 

GRAD

Nervira me ovaj grad
njegova sveta mjesta odavno su srušena
vatre iz gradskog jezgra izgubile su stari sjaj

svjetla su ugušena

Ulice su prazne, bez ukusa i mirisa
grad je ostao bez boje, oblika i opisa

 

Nervira me ovaj grad

u njemu više nema onog starog druženja
ne pjevaju se stare pjesem to se više ne smje

svira se divlja muzika

 

Ulice su prazne, bez ukusa i mirisa
grad je ostao bez boje, oblika i opisa

 

Link videa:

https://www.youtube.com/watch?v=7oqmqCVPRYU