Kako naši političari održavaju svoju i našu formu…

Filed under: afirmator,broj 09 - decembar 2012,društvo,satira |

Predsednik republike Tomislav Nikolić održava kondiciju vežbanjem kineske drevne borilačke veštine tai či čuan (vidi prvu sliku desno)…

Ukoliko obratite pažnju na predsednikovo držanje zapazićete da više nije kilav, zguren i mlohav kao u vreme dok je bio u opoziciji. Njegovo kretanje sada podseća na kretanje oblaka!

I njegovo lice takođe je preuzelo sve osobine oblaka: pokatkad je tmurno i namršteno (slika dole)…

Nekad njegov osmeh greje poput sunca (slika dole desno)…

Nekada je ono kišno i puno suza, a često je pogled prvog čoveka naše države čista nirvana (predlažemo da poslednja fotografija u nizu krasi zidove svih naših ambasada po celom svetu)!

Predsednik Vlade Ivica Dačić nažalost ne stiže da trenira zbog mnogobrojnih obaveza, ali izuzetno vodi računa o svojoj ishrani. Doručak ne preskače (musli je obavezan!), za ručak jede umereno (uglavnom riba i pirinač), večeru izbegava (pokatkad popije čašu kisele jer ima učestalu žgaravicu…). Trudi se da misli pozitivno, pa često ponavlja u sebi mantru: „Ja sam veliki plavi okean, ja sma veliki plavi okean…“ (fotografija desno snimljena je malo pre nego što je predsednik Vlade odlučio da pređe na zdravu ishranu – dakle, prošlost je za njim…).

Bivši predsednik Boris Tadić je krenuo na plivanje. Malo malo pa je na Tašmajdanu gde trenira vaterpolo. Društvo mu pravi njegov „verni“ partijski prijatelj Aleksandar Šapić. Naš proslavljeni reprezentativac kaže da Boris stalno potapa loptu i da se često davi pa mora da ga iznosi iz bazena na svojim leđima, nakon čega mu daje veštačko disanje usta na usta. Takođe, zamera mu što ne nosi kapicu pa su mu često uši zapušene a i nosić mu slini (fotografija dole levo).

Pre nego što je postao predsednik najjače opozicione stranke gospodin – drug Dragan Đilas redovno je meditirao ispod Bodi drveta u dvorištu svoje kuće i kako kažu neki njegovi prijatelji možda baš to objašnjava njegovo dugo ćutanje. Takođe kažu da je toliko bio predan meditaciji da je i sam postao drvo . Međutim, ćutanje mu se na kraju isplatilo. Ipak, kako nezvanično saznajemo, sada pokušava da se vrati u svoje pređašnje stanje, jer ga često zalivaju i zaskaču kuckovi kojih u Beogradu ima na svakom koraku…

Visoki funkcioner SPS ministar u Vladi Milutin Mrkonjić upražnjava masažu, malo poznatu u Srbiji ali izuzetno popularnu u nekim azijskim zemljama, i kako kaže izuzetno ga opušta i poboljšava mu san (autentičnost fotografije  potvrdila nam je prof. dr. Slavica Đukić Dejanović koja nam je priznala da je upravo ona prepisala terapiju svom partijskom kolegi).

Predsednik DSS Vojislav Koštunica je izuzetno posvećen održavanju svoje mentalne kondicije. Igra šah sa svojom mačkom, čita knjige, popunjava sudoku i osmosmerku, a gotovo svakog vikenda odlazi na vikendicu gde je sagradio privatnu streljanu u kojoj boravi i po osam sati dnevno, zbog čega mu se dešava da zbog preterane buke potpuno ogluvi na levo a mnogo ređe na svoje desno uvo (slika iz mlađih dana kada je Vojče bio nestaško pravi). 

Ipak, Dragan Marković Palma je sigurno političar koji je u najboljoj formi! Nije želeo da nam oda svoju tajnu, ali na osnovu fotografije koju nam je dao na uvid možemo da zaključimo da je aerobik dobitna kombinacija!

Da rezimiramo. Naši političari su očigledno u izuzetnoj formi. Mnogi od njih imaju  i po dvadesetak funkcija, ali zahvaljujući zdravom životu, redovnom kretanju i vežbanju oni su pronašli svoj balans! Probajte i vi.

Toplo vam preporučujemo da se pre svakog vežbanja posavetujte sa vašim lekarom, s tim da ukoliko vam je slučajno lekar dr. Slavica Đukić Dejanović , ipak probate da se konsultujete sa farmaceutom!

Preuzeto iz časopisa za zdravu ishranu i tome slično.