Izložba grafika Ane Milosavljević

Filed under: vizuelne umetnosti |

Foaje Kulturnog centra Pančeva
Vojvode Živojina Mišića 4, Pančevo
10 – 20. 03. 2014.
otvaranje izložbe 10. marta u 19h

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Tunel do Nedođije, 2013

 

         U svom radu posvećena urbanim sadržajima. Za tematsko polazište grafika i crteža nameće se  lice Grada, koji kao obris, apstraktno sveden na dominantne površine, biva zapisan ubedljivo, ali na uzdržano ekspresivan način. Predstava „nekog neodredivog grada“, nastojanje da u svojoj umetnosti dostignem sugestiju „grada“ koji nije viđen, a ni izmišljen, nego kao da postoji negde u duboko potisnutom „kolektivnom snu“!

U susretu emocija, želja i fantazija, konkretni, realni oblici se povezuju, prožimaju i transformišu u apstraktne, tako da jedan zid, natpis, preplavljen emocijom, bojom, sa određene udaljenosti podseća na plan kretanja. I ti podaci u predstavama „grada“, apstraktni, na jedan inspirtivan i zavodljiv način, uvode posmatrača u svet mašte, imaginacije, potpune fantazije…

 

          Ana Milosavljević rođena 1979. godine u Sokobanji,  živi i radi u Beogradu.  Magistrirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, smer  grafika u klasi prof.Zvonka Tilića. Diplomirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, smer grafika u klasi prof. Zvonka Tilića. Član ULUS-a i Beogradskog Ex Libris Kruga.

 

Nagrade:

2013.  Druga nagrada na VI International Biennial of Small Graphics Tetovo

2007.  Druga nagrada na IV Competition and Exhibition of Ex Libris “Acque 

           termali”, Acqui Terme Italia

2004.  Nagrada XII Bienala studentske grafike SCG

2004. Godišnja nagrada za grafiku Akademije umetnosti, Novi Sad

budjenje-zmaja    Buđenje zmaja

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA   Zapis kraj puta