Dramska grupa „Pohvala ludosti“

Filed under: 2014,afirmator,broj-26-maj-2014,info |

Dramska grupa „Pohvala ludosti“ Srednje tehničke PTT škole

2. jun 2014. godine, Dom omladine Beograda, 20 časova.

U okviru ciklusa Pozorište ponedeljkom u Domu omladine Beograda, dramska grupa „Pohvala ludosti“ Srednje tehničke PTT škole izvešće predstavu „Kad ti sreća zakuca na vrata, prijatelju moj, najvažnije je da budeš kod kuće“. Pisac scenarija je Jovana Barović, koja je i sama morala da se evakuiše iz Bariča, zajedno sa sestrom koja igra glavnu ulogu u predstavi. Reditelji : Jovana Barović i prof. Danijela Cvetković. Umesto ulaznica, posetioci će moći da daju svoj dobrovoljni prilog na ulazu koji će otićiu humanitarne svrhe, kao pomoć postradalima u poplavama.

Skrećemo vam posebno pažnju na činjenicu da su svi glumci u predstavi maturanti koji na dan predstave polažu maturski ispit i pravo odatle dolaze u Dom omladine, gde će polagati jedan mnogo važniji ispit – ispit zrelosti i ljudskosti.

Dramska grupa „Pohvala ludosti“ oformljena je 2013.godine u okviru dramske sekcije Srednje tehničke PTT škole. Ova grupa radila je po tekstovima učenice Jovane Barović i na taj način kod srednjoškolaca razvijala ljubav prema pisanju, glumi. Tom prilikom, učenici su naučili da predstave drugima svoje znanje i veštine i da se iskažu pisanom i izgovorenom reči.Sve ovo grupa doživljava kao najveći zajednički uspeh, a nagrade su bile samo spoljašnja potvrda uspeha. Tako je dramska grupa 2013.godine sa dramom „Kada ti sreća zakuca na vrata prijatelju moj, najvažnije je da budeš kod kuće“ koju je napisala Jovana Barović, osvojila prvo mesto na 13. festivalu kratkih dramskih formi, a na takmičenju Filološke gimnazije Dramsko nadigravanje ista predstava osvojila je nagradu za scenografiju i dizajn zvuka.

Osoba za kontakt:

Prof. Danijela Cvetković,

tel. 062/8931-076, e-mail: nellaijo@yahoo.com

http://www.domomladine.org/pozoriste/predstava-kada-ti-sreca-zakuca-na-vrata-prijatelju-moj-najvaznije-je-da-budes-kod-kuce/