Đaci umesto testa iz maternjeg jezika rešavali skandinavku!

Filed under: afirmator,broj 15 - jun 2013,satira |

skandi svetNakon što je utvrđeno da su učenici u Pirotu rešavali 2. a ne 1. kombinaciju testa iz srpskog jezika, saznali smo i da su učenici u nekim školama rešavali skandinavke, osmosmerke a ponegde i sudoku za početnike. Kako očevidci navode skandinavke su preuzete iz starih Hupera kao i iz jednog od brojeva Skandi sveta na čijoj naslovici pozira gola teta sa velikim grudima. Pitanja naravno nisu bila mnogo teška i očekuje se da će svi učenici položiti.

Pitanja iz matematike su već „provaljena“ pa roditelji ne bi treblo da brinu da će njihova deca, sutra na odloženom ispitu, imati većih poteškoća u rešavanju zadataka. Ukoliko ipak deca budu rešavala anagrame umesto matematike nadamo se da oni neće biti preteški i da će se deca „izvaditi“ na izuzetnu opštu obrazovanost koju stiču osmogodišnjim školovanjem.

Na kraju nadamo se da će svi učenici upisati željenu srednju školu i da će nakon četvorogodišnjeg školovanja iz klupa izaći mnogo obrazovaniji i pametniji. Nakon toga sledi dilema: kupiti ili zaslužiti fakultetsku diplomu? Mislimo da izbor zaista nije težak…

Za Afirmator Damjan Genzer