Čotrić osvojio međunarodnu nagradu

Filed under: 2013,afirmator,broj 19 - okrobar 2013 |

ČOTRIĆ POBEDNIK MEĐUNARODNOG KONKURSA 

ZA AFORIZME U MAKEDONIJI

(Saopštenje za javnost)

Beograd, 22. septembar – Satiričar iz Beograda Aleksandar Čotrić pobednik je Prvog Međunarodnog konkursa za aforizme, koji je održan u okviru manifestacije „Dani šljive“, u makedonskom gradu Delčevo.

Čotriću je u konkurenciji 180 aforističara sa celog Balkana, pripala nagrada „Zlatno bure“ za aforizme na temu „Pazi, šljiva“. Drugo mesto osvojio je Veljko Rajković iz Podgorice, a treće Miroslav Sredanović iz Beograda. Plaketa Festivala za aforizme dodeljena je Risti Filčevskom iz Strumice.

Nagrada za trajne vrednosti i poseban doprinos razvoju makedonskog humora i satire za pisane forme uručena je Vasilu Tolevskom iz Skoplja.

U okviru Festivala dodeljene su i nagrade na Konkursu za karikature. „Gran pri“ je otišao u ruke Blažeta Dokulevskog iz Bitolja. „Zlatno bure“ za karikaturu dobio je Ivajlo Cvetkov iz Bugarske, „Srebrno bure“ je pripalo našem karikaturisti Saši Dimitrijeviću iz Niša, a „Bronzano bure“ je otišlo u Bugarsku, kod Jovče Savova.

Priznanje za trajne vrednosti poseban doprinos razvoju makedonskog humora i satire u žanru karikature poneo je Jordan Pop-Iliev.

Nagrade je dobitnicima uručio gradonačelnik Delčeva Darko Šehtanski, na svečanosti koja je 20. septembra održana u Domu ASNOM-a u ovom gradu u istočnoj Makedoniji.(kraj)

UDRUŽENJE KNJIŽEVNIKA SRBIJE

Sekcija satiričara