CECA SINOĆ ODVALILA ČITAVU SRBIJU!

Filed under: afirmator,broj 15 - jun 2013,satira |

01zastava_620x0Koncert Cece na Ušću pratilo je, kako kažu njeni neuravnoteženi fanovi, preko pola miliona ljudi. Skoro pa istina. Sinoćnji koncert prenosila je TV onog basiste što se malo malo pa udvara svom dragom Đikiju.  To je još jedno par miliona. Čitav događaj sa gnušanjem pratilo je i na stotine hiljada korisnika Facebook koji su svojim lucidnim (mada često i uvredljivim) komentarima iskazivali svoje mišljenje o supruzi pokojnog batice Arkana. Većina novinskih izdanja izvestile su naciju o održavanju sinoćnjeg Cecinog koncerta, pa ko nije video i slušao taj je mogao lepo da pročita.

Kada bi se sabrale sve te brojke došli bismo do zaključka da je čitava (a za koju deceniju svi se nadamo i molimo Bogu da postane evropska) Srbija pratila sinoćnji spektakl koji je ne bez razloga održan na Vidovdan.  Slika i prilika današnje Srbije! Neću ni da pomišljam da pričam o tome kako se u Nišu negde u isto to vreme, održavala opera Đuzepea Verdija „Trubadur“ a u izvođenju hora i orkestra Narodnog pozorišta iz Beograda, uz soliste iz inostranstva, a koju je prenosila TV onog batice što lupa muve šakom po studiju koji je njegov otac nasledio od svog dede, a deda od pradede i tako dalje po rodoslovu.  

I ko je uopšte bre taj Đuzepe i taj Verdi i taj Trubadur, majke im ga spalim?! Neće bre ti stranci više da nam truju našu decu! Svako dete mora da zna šta je Srbija i šta je srpsko bre, i da zna odakle su mu koreni i šta je Vidovdan i šta se desilo na taj sveti dan, i da je Kosovo srpsko i da će biti večno srpsko! I bog poživeo našu Cecu i njenog pokojnog Arkana, i sve istinske rodoljube koji bre znaju šta srpstvo znači i koji znaju svaku Cecinu pesmu napamet!

Dakle, Srbija je juče birala između teta Cece i batice Verdija. I, reklo bi se na kraju, onako pošteno, srpski, da je Ceca sinoć svima nama kevu, a da je taj Verdi baš jedan pravi pacer.

Za Afirmator Damjan Genzer

One Response to CECA SINOĆ ODVALILA ČITAVU SRBIJU!