BALKANSKI FESTIVAL HUMORA I SATIRE U NIŠU 12. OKTOBRA

Filed under: 2013,afirmator,broj 19 - okrobar 2013,info,satira |

Beograd, 10. oktobar – U Nišu će u subotu, 12. oktobra biti uručena priznanja pobednicima Međunarodnog konkursa karikatura na temu „Car Konstantin Veliki i Milanski edikt“. Ovaj konkurs na kojem su učestvovala 53 autora iz 19 zemalja, organizovali su povodom jubileja 17 vekova donošenja Milanskog edikta, Pokret Trećeg doba iz Niša i Sekcija satiričara Udruženja književnika Srbije.

Gran pri konkursa osvojio je Goran Ćeličanin iz Varvarina kod Kruševca, a pet ravnopravnih diploma ovog Međunarodnog konkursa karikatura pripale su Vladimiru Kaznievskom iz Ukrajine, Robertu Kastilju Rodrigezu sa Kube, Luki Lagatoru iz Crne Gore i Valentini Martinović i Snežani Čomor iz Srbije.

O dobitnicima priznanja odlučivao žiri na čijem čelu je bio karikaturista Nikola Dragaš iz Pančeva, a članovi karikaturista Saša Dimitrijević iz Niša, satiričari Dragutin Minić Karlo i Aleksandar Čotrić iz Beograda i predstavnik organizatora Konkursa Milorad Stošić iz Niša.

Izložba izabranih karikatura sa konkursa, predstavljanje kataloga i uručenje priznaja biće održani s početkom u 18 časova u niškom Regionalnom centru za obrazovanje, u ulici Pariske komune bb.

U istom prostoru od 19 časova biće održan Balkanski festival humora i satire na kojem će učestovati autori ovog žanra iz Srbije – Dragutin Minić Karlo, Slavomir Vasić, Aleksandar Čotrić i Ljubodrag Stojanović, iz Makedonije – Vasil Tolevski, Risto Filčevski i Mile Đorđijoski, iz Crne Gore – Savo Martinović i iz Bugarske – Gančo Savov, Jordan Popov i Mihail Vešim.

Ulaz na manifestaciju je slobodan.

Nagrade najuspešnijim učesnicima Festivala uručiće predsednik Pokreta trećeg doba Niša Milorad Stošić.(kraj)

UDRUŽENJE KNJIŽEVNIKA SRBIJE

Sekcija satiričara