Anatomija

Filed under: afirmator,broj 03 - jun 2012,satira |

Anatomija je važan deo medicine. Zato bi svi, bez obzira na stepen obrazovanja,  trebalo da imaju osnovno znanje o anatomiji. Pre no što im iz dupeta dođe u glavu. Dok im neko telo nasilno ne nafiluje olovnim kuglama.

Naučite stoga nešto više o udovima i delovima tela.

Većini normalnih ljudi ruke služe za obavljanje raznih poslova. Pojedinci ih, ceo život, drže prekrštene. Sve čekajući nekog ili nešto. Obično ništa ne dočekaju.

Imamo i posebnu vrstu. Dugoprstaše. Prsti  im porasli, baš porasli. Takvi se s uspehom bave biznisom. Legalnim, poluilegalnim i nelegalnim. Ne biraju. Podvrsta te vrste batinama ljudima lomi ruke i prste. I razbija organe, dok organi reda mirno dremaju.

Noge, zna se,  koristimo za hodanje. Ali,  nogom se na Balkanu može tući  žena, dete, komšija…Nogom možeš, ako si jači, da udariš u leđa ili dupe protivnika. Šefa. Onu jajaru. Komšiju. Dosadnog kolegu na poslu. Lenjog kelnera. Slučajnog prolaznika. Od volje ti.

Glava  manjini služi za razmišljanje.  Većini za friziranje. Šminkanje. Najređe za dumanje. Mada postoje razne vrste dumanja. Ima običnih. Pokvarenih. Dobronamernih. Zlih. Kriminalnih. Šaljivih. Podjebivih.  Vulgarnih. Prostih da prostija ne mogu biti.

Polni ženski organ nema blage veze sa organom bezbednosti. On se u početku, narodski, zove pičkica. Zatim pička. Pa vagina. Neki je od milja zovu mačkica. Na kraju postaje Ona Ženska Stvar, koja   na ovim prostorima služi uglavnom za fiziološke potrebe. Može ponekad i za seks. Na njoj se može  dobro zaraditi.  Čudna je ta mala čupava stvar, baš čudna.

Muški polni organ? Uglavnom je manji od potreba. I gnjecaviji. Tu je sve  mnogo jednostavnije. Na njemu se ne može zaraditi, bar ne kod nas. Ona Muška Stvar (OMŠ), kao bajka, često ide od usta do usta. O njoj se, ipak, više priča nego što se koristi. Najmanje se upotrebljava za reproduktivne potrebe. Da nema švalerki, OMŠ bi pao u zaborav.

Uši čoveku oduvek služe da čuje svet oko sebe. Uz njihovu pomoć  može i lepo da prisluškuje. Da se radi za Službu. E, tad su uške veoma važne i dobro plaćene. Za to je potreban talenat i izuzetna pokvarenost njihovog vlasnika.

Zadnjica iliti tur, guzica iliti donji deo leđa, prkno iliti dupe najčešće služi za sedenje, uglavnom u fotelji, plus za još neke fiziološke radnje.

Oči su veoma važne. One nas vode.  Mada su i opasne. Strašno. Mnogo  vide, pa  slike šalju mozgu na pamćenje. Posle vas zbog toga, ako niste zaboravni,  mogu tući  u glavu sve dok ne zaboravite.  Ili, dok vam organi   i udovi ne prestanu da funkcionišu.

Nos koristimo za disanje. Za mirise i smradove. Iako ga mnogi najčešće zabadaju u tuđe stvari. Ponekad nas i vuku za nos. Oni gore. Sve u svemu, nije naročito značajan. Osim estetike. Jer nije lepo biti ćosav.

O unutrašnjim organima ćemo nekom drugom prilikom. Kada organi reda ne budu imali monopol na prisluškivanje građana i cenzuru.

Mića M. Tumarić