Aleksandar Pavlović, OMEGA

Filed under: afirmator,broj 17 - avgust 2013,poezija i proza,sf / horor |

Obradovaću Vas – dostigli ste omega tačku. Zapravo, iz Vaše perspektive gledano, niste još. Ali ne brinite. Vi ionako ne postojite u sadašnjosti – ne onoj prvoj, pravoj sadašnjosti. Zbunjeni ste? Uopšte me ne čudi. I ja bih bio, da sam na Vašem mestu. Zato mi dozvolite da Vam ispričam sve iz početka.

Postoje bića – entiteti, ako želite – na rubu ovog Univerzuma, načinjena od samog prostor-vremena. U njihovom umu postoji jedan jedini nagon – dostići stanje beskonačne svesti. Da, znam, zvuči besmisleno, ali to i nije tako čudno kada se uzme u obzir mesto njihovog bivstvovanja: materijalni Univerzum s jedne i beskonačnost s druge strane. Da bi dostigli stanje beskonačne svesti, moraju prvo proći kroz smrtni život bilo kojeg živog bića više svesti u ovom Univerzumu. Nakon svog vrlo karakterističnog spontanog nastajanja od kvantne pene, entiteti bivaju podeljeni u grupe; svaka grupa dobija određeni naseljeni svet, a svaki entitet po jednog pripadnika tog sveta, čiji život treba da proživi. Pošto se to desi, entitet prelazi u stanje beskonačne svesti – omega tačku – kada mu je omogućen pristup bilo kom trenutku u celokupnoj istoriji Univerzuma, dok sam entitet nastavlja svoje postojanje izvan prostor-vremena.

Ako posmatramo vreme kao jednu liniju, entitet može uzeti bilo koju tačku na liniji i stvoriti paralelni Univerzum koji će se račvati iz te tačke. Sva dešavanja pre tačke podudaraće se sa dešavanjima u Univerzumu od kojeg je nastao. Počevši od same tačke, entitet može neposredno da se uključi u događaje novonastalog Univerzuma.

Kada to poželi, može postati određena individua i ponovo živeti na bilo kojoj nastanjenoj planeti. Kada tek nastalo biće-entitet odlazi da proživi svoj smrtni život, ono to čini u prvobitnom Univerzumu, ali se njegova projekcija pravi istovremeno i u paralelnom, s tim što onaj koji dostigne omega tačku u paralelnom Univerzumu nema pristup i mogućnost manipulacije prvobitnim, već samo svojim. I tako to ide sve dublje i dublje.

„Prvobitni Vi“ ste dostigli omega tačku.

Ovo je jedan od paralelnih Univerzuma. Kako to znam? Bili smo zajedno u grupi.

Ko sam ja? Trenutno naseljavam individuu koja se zove

 

Aleksandar Pavlović