AFIRMATOROV PROLEĆNI BISOKOP – NEGATIV OMAŽA (Mladen Popović)

Filed under: afirmator,broj 13 - april 2013,film,video |

 

 

 

 

 

fotografija Mladen Popovi─ç

 

Mladen Popović je rođen u Drvaru SFRJ- BiH 17 septembra 1978 godine u radničkoj porodici gdje je proveo veliki dio svog života, prožetog mirnoćom jedne obližnje šume, usnulog predgrađa, gareži sa utihnule željeznice i zaboravljenih kolosjeka, te obližnje željezničke ulice. Kasnije govori kako je baš to uticalo na sve što će kasnije pisati.
Ukratko o životopisu može se reći sledeće; rat, glad, put pod nogama, izbjeglica, beskućnik, provincijalac u Beogradu, vagabundo bez puta, sanjar, zaljubljenik u Dunav i Savu pa i u Unu i Unac koji ga dovode natrag da živi u svojoj „punoći praznoće“ kako voli da naziva rodni grad.
Danas je Mladen svašta gdje se dešava sve u kulturi i time voli da nervira apatične i dosadne ljude. Ne zna šta je dosada, a dosada ga grizući u vrat umire i netragom nestaje a On postaje sve što poželi.
Danas je pjesnik, glumac, režiser. Pored svog pera radio je kratkometražne filmove, glumio u pozorištu, bavio se fotografijom i dizao proteste. Za sebe kaže kako je nepopravljivo zdrav i da mu nije jasno kako je uspio da preživi 27 godinu života kada se zaljubio u jednu Anu.
Član je raznih udruženja i bloger na raznim sajtovima, a u pisanoj formi je objavio zbirke poezije:
U Postelji Od Kamene 2003
Zidovi Na Putu 2005
Početak 2007
Pretvaranje Vremena 2010
Poslije Sutra 2012