AFIRMATOROV PROLEĆNI BIOSKOP – NATALIJA Ž.ŽIVKOVIĆ

Filed under: afirmator,broj 14 - maj 2013,film |

Natalija Z Zivkovic FOTO

Natalija Ž. Živković (1982, Beograd) je pesnikinja i video autorka, koja prepliće oblasti književnosti i videa.

Zbirka poezije „U aorti mog srca“ nagrađena je „Nagradom Risto Ratković za mlade autore“, u konkurenciji zemalja ex-Ju regiona i ima dva izdanja – u Srbiji i Crnoj Gori.

Autorka je projekta “Omnibus Video V. Poezija“, niza filmova zasnovanih na pesmama iz zbirke „U aorti mog srca“. Filmovi su prikazivani na filmskim i književnim festivalima u ex-Ju, kao i na RTV 1, TV Art, RTV Plus i RTV Vranje. Deo filmova iz projekta snimljen je za beogradsku TV Art. Nagrade za omnibus: prva nagrada za poetski film “Osećajna braća” (“Letnji bioskop”, Bački Petrovac, 2011); treća nagrada za poetski film „Nauka o ulici“ („Zimski bioskop“, Bački Petrovac, 2010), treća nagrada u kategoriji ART film za poetski film “Udah” (“Moj film”, Umag, 2011), kao i uži izbor za najbolji film festivala za poetski film “Nauka o ulici” (“West Herzegowina Fest”, Široki Brijeg, 2010).

Više puta finalistkinja nekoliko festivala mladih pesnika u konkurenciji zemalja ex-Ju. Uži izbor za nagradu „Mladi Dis“. Poezija dizajnirana na regionalnom konkursu „Reč u prostoru“ (SKC Bgd). Dramski komad „Smrt i život Aleksandra Puškina“ izveden u Ruskom domu, Bgd. Objavila elektronski roman za tinejdžere „Putujuće pozorište Genijalci“.

Objavljivana u književnim časopisima, zbornicima i antologijama.

web: http://www.facebook.com/omnibusvideovpoezija
http://www.youtube.com/user/videoVpoezija
http://uaortimogsrca.blogspot.com/

Dokumentarni film „Poezija danas u Srbiji?“:

1.deo

www.youtube.com/watch?v=yDBABD_MCz8

2.deo

www.youtube.com/watch?v=8DAfJMiWpUI

Ovaj dokumentarni film nije još objavljen ni na jednom sajtu, a emitovan je na TV Art i TV Plus.

You Tube Kanal:

http://www.youtube.com/user/videoVpoezija